tromaktiko: ''Κρυφές ματιές'' στο Παγκόσμιο Κύπελλο των χορηγών και του ποδοσφαιρικού θεάματος

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

''Κρυφές ματιές'' στο Παγκόσμιο Κύπελλο των χορηγών και του ποδοσφαιρικού θεάματος



Γράφει ο Tommy T. 
Το ποδόσφαιρο είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς των σπορ, ένα άθλημα που σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί...
να σε απογειώσει συναισθηματικά ή να σε ρίξει στα τάρταρα ψυχολογικά. Υπολογίζεται πάνω από ένα δις του παγκόσμιου πληθυσμού θα παρακολουθήσει τηλεοπτικά το Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί σε λίγα 24ώρα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η δημοφιλία του ποδοσφαίρου και των μεγάλων διοργανώσεών του, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και έχει ξεπεράσει ακόμη και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Εταιρείες κολοσσοί, δαπανούν υπέρογκα ποσά στο βωμό της διαφήμισης σε τουρνουά παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως το Μουντιάλ.

Και μη μου πείτε ότι δεν επηρεάζουν καταστάσεις οι χορηγοί....σας υπενθυμίζω ότι, στο προηγούμενο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στη Βραζιλία, είδαμε το Λιονέλ Μέσι να παίρνει το βραβείο του καλύτερου παίκτη, που συγκριτικά με τον Χαβιέρ Μασεράνο, ήταν αγωνιστικά υποδεέστερος. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποβαθμίσω την ποδοσφαιρική αξία του Μέσι, ξεκάθαρα είναι ταλεντάρα και παικταράς απλώς ήθελα να τονίσω την επιρροή που ασκούν οι μεγάλες εταιρείες, λόγω της εμπορικότητας που έχει επενδυθεί στον εκάστοτε ποδοσφαιριστή.

Τουλάχιστον στη Ρωσία είναι διαδεδομένο το σπορ και εκτιμώ δε θα δούμε να περνάνε από ''πριονοκορδέλα'' τις καλύτερες ομάδες, όπως είχε γίνει στο πιο ''ξενέρωτο'' μουντιάλ του 2002, στα γήπεδα της Ν.Κορέας και Ιαπωνίας. Επιπλέον δεν θα αντηχούν στα αυτιά μας, οι απαράδεκτες βουβουζέλες των αφρικάνων φιλάθλων του 2010, στο Γιοχάνεσμπουργκ.


Στο δια ταύτα, έχουμε ένα κλειστό κλαμπ 8 χωρών από δύο ηπείρους, για τις 20 προηγούμενες κατακτήσεις του τροπαίου. Σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός δε θα συμμετέχουν, η τετράκις κάτοχος του θεσμού Ιταλία, η τρεις φορές φιναλίστ Π.Κ Ολλανδία και η πρόσφατη κάτοχος του Kόπα Aμέρικα, ομάδα της Χιλής.

Σούπερ φαβορί για την κατάκτηση του μουντιάλ, σύμφωνα με τα ρόστερ των ομάδων και το κληροδότημα της βαριάς φανέλας είναι: Βραζιλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Αργεντινή. Επιπλέον ως αουτσάιντερ στην εξίσωση της κατάκτησης, θα προσθέσω την φιλόδοξη Αγγλία, που την ελλοχεύει η κακοδαιμονία των πέναλτι και το εκρηκτικό Βέλγιο, που αν πιάσει ρυθμό διαλύει οποιονδήποτε αντίπαλο.

 Ως σούπερ έκπληξη του τουρνουά θα έδινα ένα κλικ στην Κολομβία, διότι έχει κάνει μεγάλα άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.  Για τις πιο ευχάριστες παρουσίες στη διοργάνωση, θα επιλέξω τα δύο ''Σε - Σε'' (που λέει και ο Γ.Τσαλίκης), Σενεγάλη και Σερβία. Οι Σενεγαλέζοι διαθέτουν καλό υλικό και συσπειρωτικό ομοεθνή προπονητή, ενώ οι ''λευκοί αετοί'' της πρώην Γιουγκοσλαβίας, θα αγωνιστούν σε φιλικό περιβάλλον για αυτούς, λόγω των ενωτικών δεσμών με την μητέρα Ρωσία.


Για χάρη λοιπόν του ποδοσφαιρικού θεάματος, ευελπιστούμε να μη δούμε το Π.Κ στα χέρια των Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Νπαπέ, Ασένσιο, λόγω εμπορικότητας και πουσαρίσματος, αλλά να χαρεί το τρόπαιο οποιαδήποτε εθνική ομάδα από τις 32, που θα είναι η καλύτερη και πιο συγκροτημένη στον αγωνιστικό χώρο.

Συνεπώς, ήρθε η ώρα να αφαιρεθεί το ''σεμεδάκι'' από την τηλεόραση...καλή παρέα και άφθονη βότκα με ξηροκάρπια για τους τυπολάτρες ή σουβλάκια - πίτσες - μπύρες για τους φιλάθλους κλάσικ φάσης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!