tromaktiko: Τι φοράμε στο πρώτο ραντεβού;

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Τι φοράμε στο πρώτο ραντεβού;



Από την Δέσποινα Σάμψων
Ο στόχος είναι η εντύπωση που θα αφήσουμε...
Η εμπειρία είναι πάντα ισχυρή – ακόμα κι αν δεν πάνε όλα όπως τα ονειρευόμαστε. Οι κανόνες της εμφάνισης παραμένουν ένα δυνατό ατού στα χέρια μας – ειδικά αν γνωρίζουμε τι πρέπει να αποφύγουμε και σχεδιάσουμε εγκαίρως το στιλ μας.

Συνήθως η πρώτη βραδιά με κάποιον είναι από μόνη της αρκετά αμήχανη στιγμή όση προϋπηρεσία και να κουβαλάμε ως κορίτσια των ραντεβού. Αν έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε τη νευρικότητά μας και να γνωρίζουμε τι θα συζητήσουμε, τότε θα πρέπει να μελετήσουμε σοβαρά και το κομμάτι τής εμφάνισής μας. Ποιες θέλουμε να είμαστε; Ποιον τύπο γυναίκας θέλουμε να του αποκαλύψουμε; Καιγόμαστε να κάνουμε την καλύτερη εντύπωση ή δεν μας ενδιαφέρει να δώσουμε μεγαλύτερη συνέχεια; Δέκα απαραίτητες συμβουλές ταιριάζουν με την περίσταση.

1. Ελέγχουμε το σημείο συνάντησης
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πού ακριβώς θα πάμε. Αν υπάρχει μια κράτηση και δεν κρύβει εκπλήξεις, τότε καλό είναι να περιηγηθούμε λίγο στο διαδίκτυο για να παρατηρήσουμε τον χώρο ή να ρωτήσουμε φίλες μας, αν δεν μπορούμε να πάμε για αυτοψία ή μας είναι εντελώς άγνωστο... Υπάρχουν απότομα σκαλιά, στα οποία πιθανόν να σκαλώσουμε με τακούνια; Μήπως το μέρος είναι σε παραλία και δεν χρειάζεται να ντυθούμε πολύ επίσημα; Η γνώση θα μας γλιτώσει από έξτρα ώρες μάταιων αναζητήσεων.

2. Επιλέγουμε την άνεση
Σίγουρα παλεύουν μέσα μας δύο επιθυμίες. Να φανούμε τέλειες αλλά και να νιώσουμε άνετα. Το δεύτερο πάντως πρέπει να υπερισχύει. Στις στιγμές εκείνες, ο άλλος θα μας παρατηρεί συνεχώς. Είναι ζήτημα δευτερολέπτων να αντιληφθεί τη δυσφορία μας με ένα πολύ στενό φόρεμα ή ένα άβολο πέδιλο που μας φεύγει από το πόδι. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε ρούχα και αξεσουάρ που δεν θα μας εμποδίσουν να περάσουμε καλά.

3. Αφήνουμε τα περισσότερα στη φαντασία του άλλου
Η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για να δείξουμε όσο σέξι μπορούμε. Θα υπάρξουν άλλες βραδιές που θα «παίξουμε» αυτόν τον ρόλο με επιτυχία έχοντας αναγνωρίσει το έδαφος στο οποίο κινούμαστε. Τώρα κλείνουμε το μάτι στη σεξουαλικότητά μας και ντυνόμαστε με μια πιο συντηρητική «στολή» που όμως έχει το δικό της υπονοούμενο. Προφανώς, μπορούμε να αποκαλύψουμε ένα δυνατό μας σημείο (ώμους, ντεκολτέ ή πόδια) αλλά με σύνεση και αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση υπερβολές και ακραία σενάρια.

4. Σχεδιάζουμε όλη την εμφάνισή μας
Ναι, πρέπει να έχει προϋπάρξει προετοιμασία. Τα ρούχα δεν βγαίνουν μία ώρα πριν το ραντεβού μας από την ντουλάπα. Έχουμε σκεφτεί και δοκιμάσει ό,τι θα φορέσουμε. Έχουμε ελέγξει την κατάσταση του ρούχου. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη – ούτε καν το φρεσκάρισμά του με το σίδερο για την τελευταία στιγμή που θα είμαστε στρεσαρισμένες. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια – όλα πρέπει να είναι έτοιμα.

5. Κρατάμε κάτι για την ψύχρα
Ποτέ δεν ξέρουμε, αν θα αλλάξει ο καιρός, αν έχει υγρασία στο σημείο που θα βρεθούμε ή απλά αν αρχίσουμε να νιώθουμε κρύο. Σε αυτή την πρώτη γνωριμία, εκείνος θα προσφερθεί να μας δώσει το μπουφάν του αλλά καλό είναι να φανούμε προετοιμασμένες. Ακόμα και το να κρυώνουμε, δεν μας επιτρέπει να αισθανθούμε άνετα.

6. Φοράμε άνετα παπούτσια
Μπορεί να είναι ολόισια, μπορεί να έχουν και ψηλά τακούνια. Ό,τι και να διαλέξουμε, θα πρέπει να τα φορέσουμε με άνεση και να περπατήσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε πού πατάμε. Η αυτοπεποίθηση που εκπέμπει το αγέρωχο περπάτημά μας είναι ακαταμάχητο ατού σε αυτές τις εξόδους. Σημαντική υπενθύμιση! Δεν αγοράζουμε εκείνη την ημέρα καινούρια παπούτσια, που δεν έχουμε ξαναφορέσει, για να μην καταλήξουμε να κουτσαίνουμε από τις φουσκάλες.

7. Φοράμε κάτι που συνηθίζουμε
Δεν είναι κατάλληλη η μέρα για να υιοθετήσουμε ένα άλλο look. Για παράδειγμα, δεν πειραματιζόμαστε εκείνη την ώρα με τη ροκ πλευρά του εαυτού μας, αν μέχρι τότε είμαστε τέλειες με ένα πιο θηλυκό στυλ. Αυτό που οφείλουμε να δείξουμε στον άλλο είναι ποιες είμαστε πραγματικά και όχι να προκαλέσουμε σύγχυση με ένα κόντρα ρόλο στην προσωπικότητά μας. Σκοπός είναι να μας αναγνωρίσει την επόμενη ημέρα…

8. Αν είμαστε αναποφάσιστες, ποντάρουμε στο κόκκινο
Εμπριμέ; Ριγέ; Έντονες ή παστέλ αποχρώσεις; Τα χρώματα μπορεί να αποδειχθούν μπελάς. Γι’ αυτό επιλέγουμε τη σίγουρη λύση που είναι μια κόκκινη πινελιά. Σε υποσυνείδητο επίπεδο, το κόκκινο που ταυτίζεται με τη φλόγα δίνει ακριβώς όση αυτοπεποίθηση χρειαζόμαστε, ώστε ο άλλος απέναντί μας να μας βρει γοητευτικές και απόλυτα σαγηνευτικές. Αρκεί βεβαίως και το ρούχο που έχουμε επιλέξει να εφαρμόζει άψογα και να μας ταιριάζει. 

9. Τονίζουμε τα δυνατά μας σημεία
Πού θα θέλαμε θεωρητικά (και πρακτικά) να μας αγγίξει; Πού ποντάρουμε να στραφεί το βλέμμα του; Όλες γνωρίζουμε το δυνατό μας σημείο και φροντίζουμε εκείνη την ώρα να το έχουμε τονίσει με ό,τι έχουμε επιλέξει. Αν είναι τα μάτια μας, έχουμε επιμεληθεί το μακιγιάζ μας. Αν είναι η πλάτη μας, την έχουμε αφήσει ακάλυπτη σε βαθμό που ταιριάζει με την περίσταση… Αν είναι οι γάμπες μας, θα φορέσουμε ένα φόρεμα ή μια φούστα που θα τις αποκαλύψει. Τα όπλα μας βγαίνουν μπροστά – πάντα!

10. Δεν κάνουμε την ίδια ημέρα αγορές
Μπορεί να θέλουμε να φανούμε πιο λαμπερές από ποτέ αλλά δεν εγκαινιάζουμε εκείνη την ημέρα ούτε ρούχα ούτε αξεσουάρ - ούτε καν νέα μαλλιά. Η μέρα δεν είναι κατάλληλη για εκπλήξεις. Μια καινούρια μπλούζα που μπορεί να αποδειχθεί άβολη ή να μην στέκεται καλά θα είναι αποτυχία. Μαλλιά που κουρέψαμε εκείνη την ημέρα και παραείναι κοντά θα μας χαλάσουν το κέφι. Μια τσάντα που δεν μας βολεύει τελικά το κούμπωμά της, και δεν χωράει ούτε τα βασικά, δεν μας χρειάζεται. Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι το κέφι μας και το χαμόγελό μας.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!