Γι’ αυτό και μεις είμαστε εδώ και σου βρήκαμε τις καλύτερες μπάρες δημητριακών που μπορείς να καταναλώσεις κάθε στιγμή της ημέρας και να τις έχει μόνιμα στη τσάντα σου!
ΥΛΙΚΑ
• 450 γραμμάρια ταχίνι
• 200 γραμμάρια μέλι
• 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
• 150 γραμμάρια διάφορους ξηρούς καρπούς (φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια)
• 150 γραμμάρια δημητριακά
• 200 γραμμάρια βρώμη
• 80 γραμμάρια cranberries
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
• Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μην σφίξει πολύ το μείγμα.
• Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω ,στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.
• Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.
• Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.
• Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20 Χ 30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, κλείνουμε τη μεμβράνη από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες.
• Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκατοστών
Πηγή