1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 κούπες του τσαγιού νερό (ανάλογα πόσο θα χρειαστεί για να γίνει η ζύμη κανονική) – Το νερό το χειμώνα να είναι χλιαρό και το καλοκαίρι δροσερό
300 γρ. ελιές κομμένες σε κομμάτια (χωρίς τα κουκούτσια)
Διαδικασία
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις ελιές) μέχρι να γίνει η ζύμη μας ελαστική και λεία
• Κατόπιν ρίχνουμε τις ελιές και ζυμώνουμε πάλι ώστε να ανακατευτεί καλά το μείγμα (ζύμη με ελιές)
• Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος 30 με 50 λεπτά, έως ότου να διπλασιαστεί ο όγκος της
• Πλάθουμε 3-4 καρβέλια ή φρατζόλες και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή αντικολλητικό ταψί
• Τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά για να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά.
Πηγή