πρασινάδας;- ούτε το κρουτόν. Όλα εξαρτώνται από το κοτοπουλάκι, δηλαδή να είναι καλοψημένο κι όχι ωμό ή σκληρό και φυσικά από τη sauce. Αν δεν είναι πετυχημένη η sauce, τότε η σαλάτα είναι αγνώστου ταυτότητας. Ίσως μια απλή κοτοσαλάτα.
Η παρακάτω συνταγή είναι δοκιμασμένη κι έχει γνωρίσει τον θαυμασμό και την αποθέωση πάνω σε αρκετά τραπέζια.
Υλικά
4 κ.τ.σ. μαγιονέζα (light ή κανονική)
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο (ή παραπάνω, ανάλογα με το πόσο μυρωδάτη την θες)
150 γραμμάρια παρμεζάνα
1 κ.τ.σ. λευκό ξύδι
1/2 λεμόνι
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύεις. Τόσο απλά. Αν βγει πολύ πηχτή, προσθέτεις μαγιονέζα και λαδάκι.
Η επιτυχία είναι εγγυημένη. Καλή όρεξη