Συστατικά
1 φλ + 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
¾ φλ. ζάχαρη
⅓ φλ. σκόνη κακάο
3 κ. σούπας γάλα
2 φλ. αλεύρι
½ κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού baking powder
½ κ. γλυκού baking soda
⅔ φλ. καραμέλες γάλακτος
4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κ. σούπας χοντρό αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσε το κακάο και το γάλα.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, τοbaking powder και την baking soda.
Ρίξε τα στερεά υλικά στο μείγμα βουτύρου και ανακάτεψε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
Πλάσε τη ζύμη σε μικρά μπαλκάκια, τοποθέτησέ τα στο ταψί και με τον αντίχειρα πίεσε την επιφάνειά τους, ώστε να δημιουργηθεί ένας “κρατήρας”
Ψήσε για περίπου εννιά λεπτά, αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο, με προσοχή να μην καείς πίεσε ελαφρώς ξανά τα βαθουλώματα και άφησε να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων ρίξε τις καραμέλες βουτύρου και την κρέμα γάλακτος και βάλ’ το στα μικροκύματα για ένα λεπτό.
Ανακάτεψε το μείγμα και ξαναβάλε στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει λείο.
Μοίρασε την καραμέλα στα βαθουλώματα των μπισκότων, πασπάλισέ τα με το χοντρό αλάτι και σέρβιρε όταν κρυώσουν ελαφρώς.
Πηγή