tromaktiko: 10 τρόποι για να αποκτήσεις εσωτερική ισορροπία

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

10 τρόποι για να αποκτήσεις εσωτερική ισορροπία



Όλα έχουν αρχίσει να σε εκνευρίζουν και η καθημερινότητά σου μοιάζει με ένα ατελείωτο άγχος;...
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις με έξυπνους τρόπους την εσωτερική σου ισορροπία και γαλήνη.

1. Κάνε ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια. Ξάπλωσε στη μπανιέρα σου με μία κούπα τσάι από τζίντζερ, απόλαυσε την ησυχία και χαμογέλα.

2. Κλείνε το κινητό σου για λίγες ώρες κάθε μέρα ή μην ανοίγεις πάντα όταν σου χτυπάνε την πόρτα. Δώσε στον εαυτό σου τη δυνατότητα να μην είσαι πάντα διαθέσιμη. Χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο για να κάνεις κάτι που αγαπάς.

3. Κάνε μία λίστα με τα θετικά πράγματα που έχεις στη ζωή σου ή με δημιουργικές ιδέες που πλημμυρίζουν το μυαλό σου. Τις μέρες που δε θα νιώθεις και τόσο καλά, θα διαβάζεις αυτήν την λίστα και θα παίρνεις κουράγιο.

4. Προσπάθησε να οργανώνεις τουλάχιστον μία φορά τον μήνα μία συνάντηση με τις φίλες σου. Το να συζητάς αυτά που συμβαίνουν στη ζωή σου βοηθάει όχι μόνο στο να αντιμετωπίζεις τα δύσκολα, αλλά και για να θυμάσαι τα όμορφα πράγματα που σου συμβαίνουν.

5. Διώξε τις αρνητικές σκέψεις. Συνήθως πριν να κοιμηθούμε κάνουμε τον απολογισμό της ημέρας. Προσπάθησε να διώξεις το άγχος και τον αρνητισμό πριν καν ξαπλώσεις στο κρεβάτι.
6. Μην ξεχνάς την ερωτική σου ζωή. Με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, μπορεί να ξεχνάς πόσο απολαυστικό είναι να περνάς χρόνο με τον σύντροφό σου. Μαγείρεψε ένα δείπνο για δύο και κάντε όνειρα για το μέλλον.

7. Να γελάς με κάθε ευκαιρία. Το γέλιο ενισχύει τη λειτουργία των πνευμόνων και συντελεί στη μέγιστη απόδοση του εγκεφάλου.

8. Μάθε να λες όχι. Τόλμησε να απορρίψεις προτάσεις που δεν σε ενθουσιάζουν ή που σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Θα είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά σίγουρα έτσι, θα αποφύγεις το περιττό άγχος.
9. Ξεκίνα μία καινούργια δραστηριότητα. Κάθεσαι όλη μέρα στο γραφείο και ακόμη και στο σπίτι έχεις πολλή δουλειά να κάνεις. Αντί να πιείς άλλη μία κούπα καφέ, πήγαινε για τρέξιμο ή ακόμα καλύτερα κάνε yoga.

10. Συνειδητοποίησε το νόημα της λέξης «αρκετά». Επένδυσε σε αυτά που όντως αξίζουν στη ζωή και όχι μόνο στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Να είσαι αληθινή απέναντι στον εαυτό σου. Είσαι η καλύτερη κριτής για το τι είναι καλύτερο για εσένα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!