tromaktiko: "Πνίγηκε" η Αττική - Δρόμοι ποτάμια, 190 κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική - Εικόνες αποκάλυψης [photos]

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

"Πνίγηκε" η Αττική - Δρόμοι ποτάμια, 190 κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική - Εικόνες αποκάλυψης [photos]



-Οδηγίες από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
-Ποτάμια και πάλι οι δρόμοι
-Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε πολλές περιοχές της Αττικής με τα φαινόμενα να είναι... κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπάρχει για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.




Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου.



Η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής, έχει δεχθεί πάνω από 190 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Οι κλήσεις έχουν γίνει από Αθήνα, Φιλοθέη - Ψυχικό, Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι.



Συναγερμός σήμανε και στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εξέδωσε σύσταση προς του πολίτες.



Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων αποφεύγουμε: - να διασχίζουμε χείμαρρους & ρέματα, πεζή ή με όχημα (και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους) - τις εργασίες υπαίθρου & δραστηριότητες σε θαλάσσιες & παράκτιες περιοχές - τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα & πινακίδες».



Σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι στην Αττική, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τους Αμπελόκηπους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!