7.500 δολάρια την Τετάρτη, για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα.
Στη σημερινή συνεδρίαση, το Bitcoin καταγράφει κέρδη 3,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, ενώ ανοδικά κινούνται και άλλα κρυπτονομίσματα όπως Ripple, Ether και Litecoin.
Τους τελευταίους μήνες, το βασικό κρυπτονόμισμα δέχεται ισχυρές πιέσεις εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια και το εποπτικό πλαίσιο των ψηφιακών νομισμάτων. Το αποτέλεσμα είναι να έχει χάσει το 40% της αξίας του σε σύγκριση με το ιστορικό υψηλό του περασμένου Δεκεμβρίου.
Στα σημερινά επίπεδα βρισκόταν και έναν μήνα νωρίτερα, προτού πέσει «θύμα» μιας μαζικής ρευστοποίησης που ροκάνισε 42 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή του αξία μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο λόγος της μαζικής ρευστοποίησης ήταν η επίθεση χάκερ στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας, καθώς και οι φόβοι για κατάρρευση των πλατφορμών συναλλαγών στην Κίνα. Πράγματι, τα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων έχουν βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών τους τελευταίους μήνες, εν μέσω ανησυχιών για κλοπές, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα χρήματος.
Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων πήραν μια «ανάσα» την περασμένη εβδομάδα, μετά την είδηση ότι το ινστιτούτο πιστοποίησης στελεχών του χρηματοοικονομικού κλάδου στις ΗΠΑ, CFA Institute, ολοκλήρωσε το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης 150.000 στελεχών στα κρυπτονομίσματα, ενώ ενέταξε και τον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων για πρώτη φορά στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.
Οι «ταύροι» του Bitcoin απέδωσαν επίσης την ανάκαμψη στις τιμές στο πρόσφατο δημοσίευμα ότι η BlackRock έχει οργανώσει μια ομάδα που διερευνά τις ευκαιρίες τις οποίες προσφέρουν τα κρυπτονομίσματα, αλλά και η τεχνολογία blockchain που βρίσκεται πίσω από αυτά. Ο διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού κολοσσού, Λάρι Φινκ, ωστόσο, χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών. «Δεν πιστεύω ότι έχει επιδιώξει κανείς πελάτης μας την έκθεση στα κρυπτονομίσματα», δήλωσε, για να συμπληρώσει ότι «κανείς πελάτης μας δεν ζητά κάτι τέτοιο».
Πηγή