tromaktiko: Λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τη φωτογήρανση

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τη φωτογήρανση



Επιμέλεια: Θεανώ Μπέλλα
“Όποιος αγνοεί την απλή αλήθεια ότι οι υπεριώδεις τού ήλιου είναι επικίνδυνες όταν...
επιδρούν υπερβολικά, αυτός είναι καταδικασμένος σε φωτογήρανση, δηλαδή σε πρόωρη γήρανση του δέρματος από τον ήλιο. Αν και ορισμένα σημάδια τής φωτογήρανσης φαίνονται αμέσως μετά το καλοκαίρι, τα πιο σημαντικά, όπως η έντονη ρυτίδωση, εμφανίζονται μετά από χρόνια, οπότε δύσκολα διορθώνονται”.

Το κυριότερο σημάδι αρχομένης φωτογήρανσης  είναι η υπερβολική πάχυνση τής επιδερμίδας και οι πολλές λεπτές ρυτίδες.

“Αν και οι ρυτίδες αυτές είναι επιφανειακές και αναστρέψιμες, γίνονται όμως όλο και βαθύτερες και μόνιμες αν το δέρμα δεν φροντιστεί αμέσως”.

“Η καλύτερη πρόληψη της φωτογήρανσης είναι βέβαια η συνεχής χρήση αντηλιακού, καθώς δεν υπάρχει άλλο μέσο να μειώνει την απευθείας επίδραση των υπεριωδών”, τονίζει η αγαπημένη αισθητικός των σταρ.

Ακόμη όμως και με σωστή χρήση αντηλιακού, η επιδερμίδα μετά το καλοκαίρι είναι πάντοτε παχύτερη, καθώς αυτό είναι μία φυσιολογική άμυνα του δέρματος στον ήλιο. Με την πάχυνση της επιδερμίδας, τα βαθύτερα κύτταρα του δέρματος προστατεύονται,  αφού  οι πιο επικίνδυνες υπεριώδεις, δηλαδή οι υπεριώδεις-Β, δεν έχουν μεγάλο βάθος διείσδυσης.

“Η καλύτερη μέθοδος επανόρθωσης του δέρματος από την αρχομένη φωτογήρανση μετά το καλοκαίρι είναι ειδικά peelings (πχ με ειδικά AHAs), τα οποία επαναφέρουν την επιδερμίδα στο σωστό πάχος.  Και συγχρόνως η χρήση ειδικών καλλυντικών επαναφοράς, τα οποία βασίζονται σε επανορθωτικές και αναγεννητικές ουσίες, όπως βιταμίνες A, E, C, ορισμένα αιθέρια έλαια κ.ά”. “Με την βοήθεια αυτών των μεθόδων (κυρίως peeling) και των αναπλαστικών ουσιών, η αρχομένη φωτογήρανση μετά το καλοκαίρι δεν εξελίσσεται σε μόνιμη, αλλά το δέρμα ανανεώνεται γρήγορα και επανέρχεται στην λεία και όμορφη εμφάνιση”, τονίζει.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!