Σκεύη/συσκευές: μπολ, μακρόστενη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50-55 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
Μερίδες: 10-12
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Υλικά:
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κ.σ. για τον ανανά
90 γρ. αλεύρι Σίκαλης
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια σε σκόνη
120 ml σπορέλαιο
250 γρ. ανανά κονσέρβας, σε κομματάκια, στραγγισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι Σίκαλης, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το σπορέλαιο.
3) Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
5) Σε μπολ πασπαλίζουμε τον ανανά με 1 κ.σ. αλεύρι, από όλες τις μεριές και τον προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ. Ανακατεύουμε απαλά να μοιραστεί ομοιόμορφα.
6) Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 50-55 λεπτά.
7) Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Πηγή