tromaktiko: Τα λάθη που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Τα λάθη που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες



Από τη Μαρία Καλοπούλου
Όλες θέλουμε πυκνές και μακριές βλεφαρίδες. Και τι δεν κάνουμε για να πετύχουμε αυτό το...
εκθαμβωτικό αποτέλεσμα! Κι όμως, τελικά, παρ’ όλες τις προσπάθειες, μερικές καθημερινές συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

Κοιμόμαστε με τη μάσκαρα
Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν από τον ύπνο είναι απαραίτητη. Το ίδιο ισχύει και για τη μάσκαρα, η οποία κάνει τις βλεφαρίδες πιο σκληρές και η τριβή τους με το μαξιλάρι μπορεί να προκαλέσει τη θραύση τους.

Φοράμε συχνά αδιάβροχη μάσκαρα
Μπορεί η αδιάβροχη μάσκαρα να είναι πιο σταθερή και ιδανική για κάποιες περιστάσεις, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση. Η φόρμουλά της που προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια στο προϊόν κάνει τις τρίχες να στεγνώνουν και να γίνονται εύθραυστες.

Ντεμακιγιάζ με δυνατό τρίψιμο
Η μάσκαρα αφαιρείται δύσκολα από τις βλεφαρίδες και χρειάζεται λίγη υπομονή προκειμένου να φύγει πλήρως. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τρίβετε με δύναμη τα μάτια σας για να την αφαιρέσετε. Αυτό κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, αφού μαζί με τη μάσκαρα αφαιρούνται και τρίχες.

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό ντεμακιγιάζ ματιών με βάση το λάδι και ξεβαφτείτε με ασφάλεια. Αρχικά τοποθετήστε για μερικά δευτερόλεπτα το εμποτισμένο στο προϊόν βαμβάκι πάνω στα μάτια για να «σπάσει» το μακιγιάζ και μετά με απαλές κινήσεις αφαιρέστε το.

Το ψαλίδι για βλεφαρίδες
Είναι ένα εργαλείο που βοηθάει στη δημιουργία εκθαμβωτικού βλέμματος, το οποίο όμως πρέπει να χρησιμοποιείται πριν από την εφαρμογή της μάσκαρας.

Επίσης, καλό θα είναι να το ζεσταίνετε ελαφρώς πριν τη χρήση με το πιστολάκι, με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό. Προσοχή, δεν πρέπει να είναι καυτό για να μην κάψετε τις τρίχες.

Ληγμένη μάσκαρα
Όπως όλα τα καλλυντικά, έτσι και η μάσκαρα έχει ημερομηνία λήξης και αυτή είναι στους 6 μήνες. Ο λόγος είναι πως η επαφή που έχει το βουρτσάκι με τις βλεφαρίδες δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηριδίων, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στα μάτια, προκαλώντας ερεθισμούς και μολύνσεις.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!