Υλικά συνταγής
για τη ντοματόσουπα
6 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες ή 10 μέτριες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
για τη σως
3 κλαδάκια εστραγκόν φρέσκο ή 1 κ.σ. ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Μπλανσάρουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και τις περνάμε από μπλέντερ.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά περίπου.
Κάνουμε τη σως αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά από τη σως στο κέντρο της σούπας.