tromaktiko: Γιατί πρέπει πάντα να πλένουμε τα γυαλιά ηλίου

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Γιατί πρέπει πάντα να πλένουμε τα γυαλιά ηλίου



Από τη Μαρία Καλοπούλου
Εάν φοράτε συνεχώς τα γυαλιά ηλίου, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού με τη...
μεγάλη ηλιοφάνεια, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με τη φροντίδα τους, όπως εξηγούν οι δερματολόγοι. Και ας δούμε γιατί!

Οι δερματολόγοι λοιπόν μας συμβουλεύουν να είμαστε πολύ προσεκτικές με τα γυαλιά ηλίου μας γιατί μπορούν να προξενήσουν διάφορα προβλήματα στην επιδερμίδα μας.

Τα βρώμικα γυαλιά μπορούν να οδηγήσουν σε κλειστούς πόρους και ατέλειες και να αποδειχτούν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μας. Μας συστήνουν να καθαρίζουμε τα γυαλιά ηλίου μεταξύ των χρήσεων, ειδικά όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός.

Όπως το κινητό σας τηλέφωνο - το οποίο επίσης πρέπει να καθαρίζετε, γιατί η επιφάνειά του καλύπτεται από βακτήρια- τα βρώμικα γυαλιά ηλίου θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν σπυράκια και κοκκινίλες, καθώς έρχονται σε στενή επαφή με το πρόσωπό σας.

Εξαιτίας της συσσώρευσης βακτηρίων και ιδρώτα, μπορεί το δέρμα να παρουσιάσει φραγμένους πόρους και ατέλειες στη γέφυρα της μύτης, στην περιοχή γύρω από τα μάτια και κοντά στα αυτιά σας.

Γι’ αυτό πρέπει να πλένουμε τα γυαλιά ηλίου μας, αφού τα έχουμε χρησιμοποιήσει, επικεντρώνοντας στις περιοχές που αγγίζουν το δέρμα.

Οι δερματολόγοι επίσης προτείνουν να κάνουμε μία ελαφριά απολέπιση στην  περιοχή γύρω από τη μύτη, μετά από μια ιδιαίτερα ζεστή ημέρα κι αν έχουμε ιδρώσει στο πρόσωπο.

Για να καθαρίσετε σωστά τα γυαλιά ηλίου
Μάλλον, σχεδόν ποτέ δεν καθαρίζουμε τα γυαλιά ηλίου μας! Αλλά τώρα είναι ο καιρός να ξεκινήσουμε! Διαβάστε πώς θα το κάνετε σωστά. Είναι πραγματικά απλό.

- Βρέξτε τους φακούς και τον σκελετό με ζεστό νερό και εν συνεχεία ρίξτε μία σταγόνα υγρό σαπούνι.

- Τρίψτε με τα δάχτυλα κάθε σημείο των γυαλιών ηλίου σας (μην ξεχάσετε τα μαξιλαράκια της μύτης και τις βιδούλες). Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό, να φύγουν τα υπολείμματα σαπουνιού.

- Στεγνώσετε τους φακούς  με μαλακό πανάκι χωρίς χνούδι. Συνήθως, το συγκεκριμένο πανί παρέχεται με την αγορά των γυαλιών ηλίου.

Τι να προσέξετε, όταν καθαρίζετε τα γυαλιά ηλίου σας
- Να χρησιμοποιείτε πάντοτε το ειδικό πανί καθαρισμού και όχι χαρτοπετσέτα ή υγρά μαντιλάκια για να καθαρίσετε τους φακούς των γυαλιών ηλίου.

- Μην πλένετε το ειδικό καθαριστικό πανί με μαλακτικό ρούχων. Το μαλακτικό μπορεί να θολώσει τους φακούς των γυαλιών ηλίου σας.

- Εάν τα γυαλιά ηλίου σας έχουν αρκετή ποσότητα σκόνης και ένα απλό ξέπλυμα με νερό δεν αρκεί, τότε χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι.

- Οι επικαλύψεις των φακών, μπορούν να καταστραφούν εφόσον πέσουν πάνω τους χημικές ουσίες όπως είναι η λακ και τα καθαριστικά τζαμιών.

- Μην πιάνετε τους φακούς των γυαλιών ηλίου σας με τα δάχτυλα σας, καθώς μπορούν να αφήσουν ίχνη λιπαρότητας και σημάδια. Εάν παρατηρείτε κάποιο σημάδι στον φακό, μην χρησιμοποιήσετε το νύχι σας για να το αφαιρέσετε. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ειδικό, ως προς τον καθαρισμό των φακών των γυαλιών ηλίου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!