Υλικά συνταγής
500γρ. (1 πακέτο) κοχυλάκια
200γρ. φέτα τριμμένη
1 φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένα φύλλα
20 ντοματίνια
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι
μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα κοχυλάκια και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο χρόνο που γράφει το πακέτο και κρυώνουμε τα κοχυλάκια με τρεχούμενο νερό.
Προσθέτουμε σε σαλατιέρα τα ζυμαρικά, τη φέτα και τα μυρωδικά. Αναμειγνύουμε με σύρμα σε μπολ το ελαιόλαδο με το ξύδι. Καρυκεύουμε με αλάτι και μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το μείγμα ελαιόλαδου. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε προαιρετικά τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε προσθέτωντας τα ντοματίνια στη σαλάτα.