SMS. Γιατί από τα τρυφερά και γλυκά μηνύματα που ανταλλάσσει ένα ζευγάρι, όταν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας έρχονται τα «ΟΚ» και η τυπική επικοινωνία.
Αυτό απέδειξε μία αναλύτρια δεδομένων, παίρνοντας ως παράδειγμα την ίδια και το σύζυγό της. Η Αλις Ζάο γνώρισε το σύντροφό της τον Οκτώβριο του 2008 και άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού. Μετά από ένα χρόνο της έκανε δώρο ένα έγγραφο με όλα τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει από τη στιγμή που ξεκίνησε η σχέση τους.
Τώρα, στην έκτη τους επέτειο, εκείνη αποφάσισε να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο δώρο κάνοντας ανάλυση και συγκρίνοντας τα μηνύματα εκείνα με αυτά που έχει ανταλλάξει το ζευγάρι τον τελευταίο χρόνο, ως αρραβωνιασμένοι και εσχάτως νεόνυμφοι.
Αρχικά παρατήρησε ότι πλέον εκείνη συμφωνεί σχεδόν με κάθε SMS που της στέλνει. Στη συνέχεια, άρχισε να κάνει συγκρίσεις για τις λέξεις που γράφουν συχνότερα. Από το «Γεια, τι γίνεται;» του τότε, έφτασαν στο «ΟΚ, καλό ακούγεται», του τώρα. Σταμάτησαν να γράφουν ο ένας το όνομα του άλλου, ενώ δεν χρησιμοποιούν πια τόσο συχνά τη λέξη «αγάπη».
Βέβαια, οι αλλαγές οφείλονται και στο γεγονός ότι τότε δεν ζούσαν μαζί. Ετσι, έγραφαν συχνά ο ένας στον άλλο τις σκέψεις του ή τι κάνουν, ενώ πλέον αυτά τα συζητούν από κοντά. Για αυτό τώρα συνήθως ανταλλάσσουν μηνύματα για πιο πρακτικά θέματα.
Οσο για τις ώρες που επικοινωνούν με μηνύματα, όταν είχαν σχέση αντάλλασσαν SMS από τις 3 μ.μ. και συνέχιζαν ως τις 3 τα ξημερώματα. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει, αφού επικοινωνούν όσο βρίσκονται στις δουλειές τους και καθόλου το βράδυ.
Το συμπέρασμα είναι, όπως γράφει η Ζάο στη Huffington Post, τα μηνύματά τους ξεκίνησαν με έντονο φλερτ και ιδιαίτερα προσωπικά, από τη στιγμή που ξεκίνησε η σχέση τους τα κείμενα έγιναν πιο ενδιαφέροντα και τρυφερά, ενώ πλέον είναι περισσότερο προβλέψιμα, αφού τα υπόλοιπα τα συζητούν από κοντά.