1 μαρούλι
1 κονσέρβα τόνου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 ξερό κρεμμύδι
1 ντομάτα
1/2 αγγούρι
5 ελιές
1/4 της κούπας μαγιονέζα
Η τονοσαλάτα είναι μια διαιτική σαλάτα, που φτιάχνετε πολύ εύκολα και μπορεί να σερβιριστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
Για να φτιάξουμε την τονοσαλάτα θα κάνουμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε καλά το μαρούλι με νερό και ξύδι. Το αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει.
Σε ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
Στραγγίζουμε τον τόνο απο το νερό ή το λάδι(ανάλογα την κονσέρβα που έχουμε αγοράσει) και το προσθέτουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια , την ντομάτα και το αγγούρι και τα βάζουμε στο μπολ.
Στο τέλος ρίχνουμε τισ ελιές και την μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και η τονοσαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα
Πηγή