tromaktiko: Μυκητιασικές λοιμώξεις & θεραπεία!

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Μυκητιασικές λοιμώξεις & θεραπεία!



Οι μυκητιασικές λοιμώξεις μπορεί να έχουν φαγούρα και να είναι ενοχλητικές, αλλά είναι σπανίως σοβαρές...
Στους υγιείς ανθρώπους δεν εξαπλώνονται πέρα από την επιφάνεια του δέρματος, οπότε είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν.

Οι κοινές λοιμώξεις, όπως το πόδι αθλητή (Αthlete’s Foot), η φαγούρα στη βουβωνική χώρα (Jock itch)και ο λειχήνας (ringworm) προκαλούνται από μύκητα και είναι εύκολο να τους πάρετε και να τους μεταδώσετε.

Λειχήνας!

Ο λειχήνας (ringworm) δεν προκαλείται από τα σκουλήκια (worms) όπως αφήνει να εννοηθεί το όνομά του. Αυτή η ερυθρή, στρογγυλή μυκητιασική λοίμωξη που προκαλεί φαγούρα μπορεί να συμβεί στο σώμα ή στο τριχωτό της κεφαλής. Είστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο, αν έρθετε σε επαφή με ένα κατοικίδιο ζώο ή ένα πρόσωπο με λειχήνα ή με μολυσμένα αντικείμενα. Κρατήστε τον μακριά κρατώντας το σώμα σας καθαρό και στεγνό. Είναι εύκολο να μεταδοθεί, γι’ αυτό μη μοιράζεστε πετσέτες, χτένες, ή άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Πόδι του Αθλητή!

Αισθάνεστε φαγούρα στα πόδια σας, τα οποία ξεφλουδίζουν; Το πόδι του αθλητή είναι μια μορφή λειχήνα, που αναπτύσσεται συνήθως ανάμεσα στα δάχτυλα. Μπορεί να μεταδοθεί μέσω των ντουλαπιών στα αποδυτήρια, μέσω των μολυσμένων πετσετών και μέσω των παπουτσιών. Αποτρέψτε τον φορώντας παπούτσια στο γυμναστήριο, πλένετε τα πόδια σας καθημερινά, σκουπίστε τα και φορέστε καθαρές κάλτσες.

Φαγούρα στην βουβωνική χώρα!

Ενα ερυθρό κόκκινο εξάνθημα γύρω από τη βουβωνική σας χώρα που σας προκαλεί φαγούρα, σημαίνει ότι έχετε πιθανώς jock itch, η οποία μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες και τις γυναίκες. Είναι ένα άλλο είδος λειχήνα και μπορεί να προκληθεί από εφίδρωση και το υγρό περιβάλλον που δημιουργείται συχνά από αθλητικό εξοπλισμό. Μπορείτε να το αποτρέψετε, κρατώντας τη βουβωνική χώρα σας καθαρή και στεγνή, φορώντας στεγνά και καθαρά ρούχα και εσώρουχα κάθε μέρα και αποφεύγοντας τα στενά ρούχα.

Μύκητας των νυχιών!

Τα εύθραυστα, αποχρωματισμένα, παχιά νύχια μπορεί να σημαίνουν ότι έχετε μύκητα των νυχιών. Μπορεί να επηρεάσει τα νύχια των χεριών ή αυτά των ποδιών. Αποτρέψτε τον μύκητα των νυχιών κρατώντας τα χέρια και τα πόδια καθαρά και στεγνά, φορώντας στεγνές κάλτσες που θα τις αλλάζετε συχνά, φορώντας παπούτσια σε δημόσια ντους, πισίνες, ή αποδυτήρια. Φορέστε άνετα παπούτσια (έτσι ώστε τα δάχτυλα των ποδιών να μην είναι στριμωγμένα) και να μην μοιράζεστε νυχοκόπτες.

Φροντίστε τα ρούχα της γυμναστικής!

Αλλάξτε τα ρούχα της γυμναστικής σας αμέσως μετά από μια προπόνηση. Οι ιδρωμένες φόρμες αποτελούν ένα τέλειο «σπίτι» για τους μύκητες και τα άλλα μικρόβια για να αναπτυχθούν. Να πλένετε τα ρούχα της άσκησης μετά από κάθε χρήση και να φοράτε καθαρά ρούχα πριν από κάθε προπόνηση.

Μυκητιασικές λοιμώξεις: Υγιεινή στο σπίτι!

Για την αποτρέψετε τις μυκητιασικές λοιμώξεις από το να βάλουν πόδι στο σπίτι σας, κρατήστε το δέρμα σας καθαρό και στεγνό. Αλλάξτε εσώρουχα και κάλτσες καθημερινά. Αερίστε τα πάνινα παπούτσια και να τα πλένετε τακτικά. Βγάλετε τα παπούτσια σας στο σπίτι για να εκθέτετε τα πόδια σας στον αέρα.

Υγιεινή του γυμναστηρίου και των αποδυτηρίων!

Για την καταπολέμηση των μυκητιασικών λοιμώξεων στο γυμναστήριο, να φοράτε παπούτσια στο ντους και στα αποδυτήρια και να αποφεύγετε να κάθεστε σε βρεγμένα παγκάκια. Μην μοιράζεστε χαλάκια προπόνησης ή πετσέτες. Πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την προπόνηση και μην ξεχάσετε να σκουπίζετε τον εξοπλισμό της γυμναστικής πριν και μετά τη χρήση.

Θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων!

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας στον τομέα της πρόληψης, νομίζετε ότι έχετε μια μυκητιασική λοίμωξη. Τώρα τι γίνεται; Κατ’ αρχάς , μιλήστε με το γιατρό σας. Αλλα προβλήματα του δέρματος μπορεί να μοιάζουν αρκετά με τις μυκητιασικές λοιμώξεις, αλλά απαιτούν διαφορετική μεταχείριση. Για τις ήπιες λοιμώξεις, η τοπική φαρμακευτική αγωγή μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεστε. Οι μολύνσεις που επιμένουν θα μπορούσαν να απαιτήσουν από του στόματος φάρμακα με συνταγή γιατρού.

Μπορεί οι μυκητιασικές λοιμώξεις να σας μολύνουν;

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος και των νυχιών μπορεί να έχουν πολύ άσχημη όψη, αλλά σπάνια οδηγούν σε κάτι περισσότερο από φαγούρα και ερεθισμό. Ωστόσο, αν ανησυχείτε για αυτές, μιλήστε με τον γιατρό σας.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!