tromaktiko: Ο Μαρκ Γκασόλ συμμετέχει σε επιχείριση διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ο Μαρκ Γκασόλ συμμετέχει σε επιχείριση διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο



Προβληματισμός, οργή και ανικανότητα. Είναι απίστευτο το πόσοι ευάλωτοι άνθρωποι έχουν... αφεθεί να πεθάνουν στη θάλασσα». Με αυτά τα λόγια ο διάσημος μπασκετμπολίστας Μαρκ Γκασόλ στέλνει μήνυμα συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες που παλεύουν στη Μεσόγειο, όμως δεν σταματά εκεί, αλλά λαμβάνει ενεργά μέρος σε επιχείρηση διάσωσης.

Είναι από τους πιο διάσημους παίκτες, με λαμπρή καριέρα σε Ευρώπη και NBA κι όμως, παρά τη δόξα και τα χρήματα, ο Μαρκ Γκασόλ επέλεξε να βοηθήσει ενεργά στις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο.

Ο αστέρας των Memphis Grizzlies βρίσκεται σε αποστολή με την ομάδα «Proactiva Open Arms».

Στη φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μαρκ Γκασόλ διακρίνεται να βοηθά μια γυναίκα που βρίσκεται σε σωσίβια λέμβο και μαζί με άλλα μέλη της ομάδας διάσωσης την μεταφέρουν σε σωστικό σκάφος. Καλεί, μάλιστα, και τους συμπαίκτες του να λάβουν μέρος στην προσπάθεια αυτή.


Μιλώντας στην El Pais ο Καταλανός σταρ σημειώνει «έχω δυο παιδιά τη Τζουλια και το Λούκα. Θέλω να τους δώσω το παράδειγμα. Φαντάζομαι την αγωνία των γονιών που προσπαθούν να διασχίσουν με τα παιδιά τους τη Μεσόγειο απο την Αφρική για να φτάσουν στην Ευρώπη. Τι εκβιασμούς, δολοφονίες, απειλές δέχονται διακινδυνεύοντας τα πάντα για να φτάσουν σε μια χώρα όπου μπορούν να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια».

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε. Είναι πολύ διαφορετικό να ακούμε ή να διαβάζουμε ότι κάποιοι πνίγονται εδώ και εκεί στη Μεσόγειο. Είναι πολύ διαφορετικό όμως να βλέπετε έναν άνθρωπο νεκρό στη θάλασσα που για μια οικογένεια ήταν το κέντρο του κόσμου», λέει ο Μαρκ Γκασόλ.

Δηλώνει ακόμη ότι η κίνησή του αυτή είναι πολύ πιο σημαντική από όλες τις νίκες που έχει πετύχει εντός γηπέδου. «Δεν είναι τίποτα μπροστά στο να δίνεις ένα χέρι για την αντιμετώπιση της καθημερινής τραγωδίας των χιλιάδων μεταναστών που διακινδυνεύουν και συχνά χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη δυστυχία» τονίζει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!