tromaktiko: Καρπούζι, να το πιεις στο ποτήρι!

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Καρπούζι, να το πιεις στο ποτήρι!



Eπιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου
Για τους περισσότερους από εμάς, το καρπούζι αποτελεί ένα σύμβολο του καλοκαιριού! Οι δροσεροί χυμοί του, η γλύκα του, ακόμη και το...
χρώμα του είναι η ιδανική επιλογή για μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα και… νύχτα! Εμείς λοιπόν, δεν θα το κόψουμε φέτες, αλλά θα το αναμείξουμε με ποτά και θα το κάνουμε δύο αχτύπητα κοκτέιλ!

Στην πρώτη εκδοχή, το ζουμερό καρπούζι αναμειγνύετε με τζιν και ένα απλό σιρόπι για να γίνει ένα δροσιστικό ποτό που αρέσει πολύ στις γυναίκες. Η ιστορία αυτού του κοκτέιλ ξεκίνησε από τη Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια και τώρα προσγειώνεται… στον δικό μας σοφιστικέ ουρανίσκο!
Το δεύτερο κοκτέιλ έχει βάση την τεκίλα και μαζί καυτερή τσίλι πιπερίτσα και η έμπνευσή του είναι το καυτό Μεξικό. Διαλέξτε τι σας ταιριάζει καλύτερα!

Κοκτέιλ καρπούζι με τζιν (υλικά για 1 άτομο)

Θα χρειαστείτε: 2 φέτες καρπούζι (και λίγο από τη φλούδα για τη διακόσμηση), 30 ml τζιν, 20 ml σιρόπι, 20 ml Aperol, 20 ml χυμό λεμονιού,  30 ml σόδα
Τρόπος παρασκευής: Λιώνετε το καρπούζι (αφαιρώντας φυσικά τα κουκούτσια) για να πάρετε τον χυμό. Στη συνέχεια, τον σουρώνετε και χτυπάτε με το σιρόπι σε σέικερ. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά με λίγο πάγο και χτυπάτε δυνατά με το σέικερ. Αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι του κρασιού, γεμίζετε με παγάκια, διακοσμείτε με δύο τριγωνάκια από τη φλούδα καρπουζιού και απολαμβάνετε!

Δροσιστικό κοκτέιλ καρπουζιού (υλικά για 4-6 άτομα)

Η γλύκα του καρπουζιού εξισορροπεί την «κάψα» από τις πιπερίτσες και η τεκίλα προσθέτει τη γεύση της για ένα άκρως καλοκαιρινό κοκτέιλ!

Θα χρειαστείτε: 1 καρπούζι κομμένο σε κυβάκια του 1 εκ., και καθαρισμένο,  1⁄4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη, 3-4 πιπερίτσες τσίλι (ή νιφάδες τσίλι), 1⁄2  φλ. του τσαγιού χυμό λάιμ, 2 φλ. του τσαγιού τεκίλα

Τρόπος παρασκευής: Κρατάτε το ¼ της ποσότητας από τα κυβάκια καρπουζιού και τα παγώνετε στην κατάψυξη. Κάνετε πουρέ την υπόλοιπη ποσότητα και την περνάτε από σουρωτήρι, θα πρέπει να πάρετε περίπου 8 φλ. του τσαγιού χυμό καρπουζιού.

Σε αντηκολλητικό κατσαρολάκι ή τηγάνι λιώνετε και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνετε σε ¼ φλ. του τσαγιού νερό τη ζάχαρη. Προσθέτετε τις πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε τον χυμό και το σιρόπι σε μεγάλη κανάτα, προσθέτετε το λάιμ, την τεκίλα και τα παγωμένα κυβάκια παγωμένου καρπουζιού και αναμειγνύετε.
Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!