tromaktiko: Διακοπές στο εξωτερικό: τέσσερις επιλογές για κάθε γούστο

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Διακοπές στο εξωτερικό: τέσσερις επιλογές για κάθε γούστο



Όσοι σκέφτεστε να αποδράσετε πέρα από τα σύνορα, δείτε τέσσερις ιδιαίτερες επιλογές σε κοντινές χώρες που... θα σας κάνουν να χαρείτε το καλοκαίρι αλλιώς.

Costa Smerlalda, Σαρδηνία: για γκλάμουρ διακοπές
Σίγουρα είναι για αυτούς που έκαναν καλή αποταμίευση το χειμώνα που πέρασε και αναζητούν κάτι λαμπερό για τις διακοπές τους. Αν πληροίτε τις προϋποθέσεις, σας περιμένουν τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά και παραλίες με άσπρη άμμο, γιοτ και αρκετός –έως υπερβολικός- κόσμος στα παράλια του Porto Cervo. H ανάπτυξη του μέρους ξεκίνησε αρχικά από τον πρίγκιπα Karim Aga Khan (η παραλία Spiaggia del Principe ονομάστηκε έτσι προς τιμή του) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μην ξεχνάτε ότι στις 15 Αυγούστου γιορτάζουν και οι Ιταλοί το Ferragosto, που σημαίνει αργία και κοσμοσυρροή στις παραλίες. Σημειώστε ότι οι καλύτερες παραλίες είναι η Pevero, που απαρτίζεται από δύο παραλίες, η Capriccioli με τα τιρκουάζ της νερά και η Spiaggia del Principe.


Palma, Μαγιόρκα: για κομψές διακοπές
Όπως και η Ίμπιζα, έτσι και η Μαγιόρκα είναι μέρος των Βαλεαρίδων νήσων και όπως είναι γνωστό υπάρχουν δύο αντίθετες πλευρές στο νησί. Από τη μία, στοMagaluf κυριαρχεί το ποτό και η διασκέδαση, στο υπόλοιπο νησί, όμως, πρωταγωνιστεί η μεσογειακή ατμόσφαιρα με μια διαφορετική κομψότητα, που συνεπαίρνει τους επισκέπτες. Στην Palma έχει ανοίξει και το Hotel MaMá που προσθέτει σε αυτή την ατμόσφαιρα, σχεδιασμένο από τον γκουρού διακοσμητή από το Παρίσι, Jacques Grange, με πριβέ κινηματογράφο και πισίνα στην ταράτσα του. Εκεί θα μπορέσετε να εξερευνήσετε την πιο σοφιστικέ πλευρά του νησιού, να επισκεφτείτε το στούντιο του καταλανού καλλιτέχνη, Joan Miro, που έζησε εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, να δείτε την Santa Catalina που από ψαροχώρι, έχει αναπτυχθεί ένα στυλάτο μέρος με μπουτίκ και καλά εστιατόρια και να ζήσετε από κοντά την αναζωογονημένη Sa Gerreria, περιοχή των Κόκκινων Φαναριών, όπου στα tapas bar θα απολαύσετε καλές τιμές σε pintxos και μπίρα.


Sunny Beach, Βουλγαρία: για οικονομικές διακοπές
Η Sunny Beach είναι ένα τουριστικό θέρετρο στην ακτή της Μαύρης Θάλασσαςτης Βουλγαρίας, που κάθε χρόνο δέχεται πολλούς επισκέπτες, τόσο ντόπιους, όσο και από τα Βαλκάνια, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Σκανδιναβία. Αυτό ίσως αποτελεί μειονέκτημα για πολλούς, βέβαια, αφού η μικρή της έκταση που φτάνει περίπου τα 5 χιλιόμετρα και η ραγδαία ανάπτυξή της την κάνει να σφύζει κάθε χρόνο από παραθεριστές, με πολλούς από αυτούς να ζουν τις πρώτες «ενήλικες» διακοπές τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παρ’ όλ’ αυτά, πρόκειται για ένα όμορφο μέρος, με μεγάλο ανταγωνισμό ξενοδοχείων στην περιοχή που έχει οδηγήσει σε πτώση των τιμών, ενώ τα πολλά happy hours θα βοηθήσουν σίγουρα στο να περάσετε πιο οικονομικά τις διακοπές σας.


Αττάλεια, Τουρκία: για ανατολίτικες διακοπές
Χαρακτηρίζεται ως η «τούρκικη ριβιέρα» και ως μια μεγάλη παραθαλάσσια πόλη της Μεσογείου στην νότια ακτή της Τουρκίας, έχει μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» των διακοπών, όχι αδίκως. Συνδυάζει παραλίες, αρχαία και πολιτιστικά δρώμενα, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της «πρωτεύουσας του τουρκικού τουρισμού», ενώ η παλιά πόλη, το Καλέ Ιτσί, θα σας θυμίζει πολύ την πόλη της Ναυπάκτου με τα παλιά ελληνικά σπίτια της, σε περίπτωση που νοσταλγήσετε την πατρίδα. Για να γνωρίσετε καλά την πόλη, θα πρέπει να ζήσετε την εμπειρία του dolmus, ενός minibus γεμάτου κόσμο που χώνεται στα πιο απίστευτα σημεία και ανεβάζει συνεχώς τουρίστες. Στην παραλία Konyaalti, δυτικά του κέντρου, μπορείτε να απολαύσετε κρυστάλλινα, καθαρά νερά, άμμο, τη θέα των Βουνών Bey στο βάθος, θαλάσσια πάρκα και άλλες καλοκαιρινές εικόνες, που σίγουρα θα σας συντροφεύσουν μέχρι να εγκλιματιστείτε πίσω στην Ελλάδα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!