tromaktiko: Παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη



Παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη ναι, ενδεχομένως να έχετε φάει, αλλά πραγματικό παγωτό φυστίκι από φυστίκια, χωρίς τεχνητά χρώματα;...
Τι να σας λέω τώρα…είναι υπέροχο και όταν λέω υπέροχο, εννοώ πραγματικά υπέροχο. Δεν έχει σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσειμέχρι τώρα. Απίθανη, πλούσια γεύση με το φυστίκι να κυριαρχεί! Γίνεται πανεύκολα, πανεύκολα όμως, σε λιγότερο από 5 λεπτά (αρκεί να είναι τα φιστίκια καθαρισμένα). Αν θέλετε, να καβουρντίσετε λίγο τα φυστίκια, ώστε να έχουν ακόμη πιο έντονη γεύση, εγώ το έκανα πάντως!


Αυτό το παγωτό φυστίκι εκτός του ότι είναι πραγματικά από τα πιο ωραία παγωτά που έχω φτιάξει και φάει, είναι ασύλληπτα θρεπτικό. Τα φυστίκια Αιγίνης για παράδειγμα, περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο, το οποίο βοηθάει στην απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό, καθώς και στην καταπράυνση των αλλεργικών αντιδράσεων. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα θρεπτικών μονοακόρεστων λιπαρών, βιταμίνη Ε και είναι καλή πηγήβιταμινών Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία των μυικών ιστών. Το αβοκάντοαπό την άλλη, περιέχει μονοακόρεστα λίπη που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Είναι πηγή λινολεϊκού οξέος (ω-6 ), σε βιταμίνη Ε, βιταμινών Β, φολικό οξύ, ψευδάργυρο και κάλιο.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα


Παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη

Serves: 8-10
Prep Time: 5 λεπτά – Cooking Time: 10 λεπτά

Παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη

Ingredients
400 γρ φυστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)
230 γρ αβοκάντο ώριμο (η σάρκα, χωρίς κουκούτσι και φλούδες)
500 γρ γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
200 – 250 μέλι ή σιρόπι αγαύης
1 τσιμπιά αλάτι
2-3 τσιμπιές μαστίχα Χίου (προαιρετικά)

1

Βάζουμε το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 1-2 ώρες


2

Καθαρίζουμε τα φιστίκια αν δεν είναι καθαρισμένα και τα καβουρντίζουμε για 10-15 λεπτά στους 200 σε αέρα


3

Χτυπάμε τα φιστίκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ


4

Χτυπάμε το γάλα καρύδας στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει


5

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Το προσθέτουμε στα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί


6

Προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά


7

Αφού έχει γίνει σαν σαντιγί το γάλα καρύδας, προσθέτουμε το μείγμα των φιστικιών και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί


8

Αδειάζουμε σε μια φόρμα μεταλλική η σιλικόνης και παγώνουμε στην κατάψυξη


Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσει πριν σερβίρουμε

Η διαδικασία βήμα- βήμα
Καθαρίζουμε τα φιστίκια αν δεν είναι καθαρισμέναTα καβουρντίζουμε για 10-15 λεπτά στους 200 σε αέραΧτυπάμε τα φιστίκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ
καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Το προσθέτουμε στα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθείΠροσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και την μαστίχα και ανακατεύουμε καλάΑφού έχει γίνει σαν σαντιγί το γάλα καρύδας, προσθέτουμε το μείγμα των φιστικιών και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!