tromaktiko: ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ακόμα και οι Ιατροδικαστές για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι: "Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε μικρά παιδάκια να..."

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ακόμα και οι Ιατροδικαστές για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι: "Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε μικρά παιδάκια να..."



- Συγκλονίζουν τα λόγια των ιατροδικαστών που λύγισαν και οι ίδιοι στο θέαμα των θυμάτων της τραγωδίας 
- Καλογριάς: «Σε μερικές περιπτώσεις είναι μόνο τμήματα ανθρωπίνου σώματος» 
- Μπογιόκας: «Δεν αντέχουμε ούτε εμείς οι ίδιοι! Μπαίνουμε και βγαίνουμε. Δεν μπορείς να βλέπεις ένα μικρό παιδάκι...
κάρβουνο και να έχεις κι εσύ μικρά παιδιά» 
- Στους 81 είναι οι καταγεγραμμένοι νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό -
 Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100 
- Τραυματίες είναι 65 ενήλικες οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται 
- 9 είναι οι διασωληνωμένοι και 4 παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Παίδων...


Πόνος, θάνατος και καταστροφή στην Ανατολική Αττική. Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει ώρα με την ώρα ενώ εξακολουθεί να επικρατεί αλαλούμ με τους αγνοούμενους από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Ο νέος απολογισμός της πυροσβεστικής κάνει λόγο για 79 νεκρούς. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, αφού οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, περιοχή η οποία επλήγη βάναυσα από τις πυρκαγιές είπε ότι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα γνώριζε για 40 αγνοούμενους. Μάλιστα, είπε ότι τον ενημέρωσαν και για άλλους νεκρούς που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια.

Δηλώσεις έκαναν στο νεκροτομείο Αθηνών οι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει να κάνουν τις νεκροψίες στις σορούς των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν «δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μόνο στην αεροπορική τραγωδία του Helios».



Οι αιτίες θανάτου στους περισσότερους είναι είτε από απανθρακώσεις είτε από πνιγμό, όπως είπε ο προιστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.Είπε ακόμα ότι γίνονται και οι διαδικασίες αναγνώρισης των θυμάτων είτε με μακροσκοπικές μεθόδους είτε μέσω DNA. Πρόσθεσε ότι παίρνουν DNA από τους συγγενείς και τόνισε ότι μόλις γίνουν οι αναγνωρίσεις και μεσω αυτού του τρόπου θα παραδίδονται οι σοροί.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς είπε ότι «οι απανθρακώσεις είναι οι πιο πολλές περιπτώσεις και γι' αυτό η διαδικασία αναγνώρισης είναι και η πιο δύσκολη. Θα είμαστε εδώ μέρα και νύχτα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο». Είπε ακόμα ότι ο μεγαλύτερος αριθμός αφορά απανθρακώσεις. «Σε μερικές περιπώσεις είναι μόνο τμήματα ανθρωπόνου σώματος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι να αποδοθούν στους συγγενείς οι σοροί που είναι αναγνωρίσιμοι.

Ο Ηλίας Μπογιόκας, προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά δήλωσε ότι «Αυτή τη φορά όντως είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο. Όντως σε όγκο πρώτη φορά αλλά και σε συναίσθημα. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, είναι παιδιά, είναι τουρίστες. Υπάρχει μεγάλη αντίθεση στην διάθεση. Από την χαρά του καλοκαιριού και του σπιτιού και του εξοχικού περνάμε στην λύπη που ζούμε όλοι μας. Οι συγγενείς έχουν την αμέριστη συμπάθειά μας και τα συλλυπητήριά μας. θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Να κάνουν κι αυτοί λίγη υπομονή». Είπε ότι δεν επιτρέπουν στους συγγενείς να δουν τις σορούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ δεν αντέχουμε εμείς. Μπαίνουμε και βγαίνουμε. Δεν μπορείς να εξοικειωθείς με τον θάνατο. Να βλέπεις ένα μικρό παιδάκι κάρβουνο και να έχεις κι εσύ μικρά παιδιά. Κάτι αντιστοιχο σαν κακώσεις και σαν κάψιμο είχα συναντήσει με το Helios. Όμως εκεί ήταν ένα αεροπλάνο που έπεσε. Είναι φρικτό το θέαμα».
Πηγή

ΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ τα λόγια της μητέρας της μικρής Εβίτας: Τα τελευταία λόγια των παιδιών της - "Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ..."

"Πάγωσαν" οι Αταίριαστοι...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!