ο πλειστηριασμός ακινήτου στον Πύργο πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σε γραφείο συμβολαιογράφου στην Αμαλιάδα, όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι φωνές και οι διαμαρτυρίες.
Μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, της ΛΑΕ και του ΠΑΜΕ βρέθηκαν εκτός αλλά και εντός του συμβολαιογραφείου σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στην περιοχή, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία που ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι.
Πρόκειται για πλειστηριασμό που αφορούσε σε εμπορικό κατάστημα του Πύργου για οφειλή 30.000 ευρώ.
Ζητούσαν παύση της διαδικασίας
Η συγκέντρωση, με πανό ανά χείρας, ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 χθες το μεσημέρι έξω από το συμβολαιογραφείο και την ώρα έναρξης του πλειστηριασμού οι διαμαρτυρόμενοι εισήλθαν στο συμβολαιογράφου όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών Πύργου Γιώργος Δούνιας, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που εκπλειστηριάστηκε, ζήτησε από την συμβολαιογράφο να σταματήσει την διαδικασία προκειμένου να σώσει το ακίνητό του.
Η συμβολαιογράφος του εξήγησε ότι ο πλειστηριασμός γινόταν ηλεκτρονικά και ότι η ίδια δεν μπορούσε να παρέμβει στην διαδικασία, επισημαίνοντας ότι ακόμη και εάν έκλεινε τον υπολογιστή της η διαδικασία θα συνεχιζόταν κανονικά.
Απάντηση που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων, οι οποίοι απαιτούσαν να σταματήσει η διαδικασία και κατηγόρησαν την συμβολαιογράφο για την στάση της και την συμμετοχή της σε πλειστηριασμούς.
Παρέμβαση της αστυνομίας
Μάλιστα, υπήρχαν στιγμές έντασης εντός του συμβολαιογραφείου και χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, καθώς οι παριστάμενοι επέμεναν ότι η συμβολαιογράφος μπορούσε να σταματήσει την διαδικασία αλλά δεν το έκανε.
«Είναι ο πρώτος πλειστηριασμός με ηλεκτρονική μορφή που καλείται το Κίνημά μας να αποτρέψει. Η μοναδική πιστοποιημένη συμβολαιογράφος είναι το συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο στην Αμαλιάδα. Ήρθαμε εδώ να κάνουμε την αποτροπή» ανέφερε ο κ. Δούνιας και συνέχισε:
«Εμείς είπαμε στην συμβολαιογράφο να μην προχωρήσει σε αυτό, να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ότι μέσα έχει, να μην βάλει την υπογραφή της στο τέλος και για να καταλάβει ότι το ακίνητο που εκπλειστηριάζεται είναι για ποσό 30.000 ευρώ που το βγάζει η Τράπεζα Πειραιώς. Είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που υπάρχει στην εταιρεία μας και είναι κατάστημα από το οποίο και εμείς βγάζουμε το ψωμί μας και βιοποριζόμαστε. Αν μας πάρουν αυτό το ακίνητο εμείς τι χρήματα θα έχουμε μετά να αποπληρώσουμε το δάνειο και φυσικά θα βρεθούμε στον δρόμο. Εμείς πριν τον πλειστηριασμό είχαμε ακολουθήσει όλες τις νομικές διαδικασίες. Έχουμε κάνει δύο ανακοπές και ακόμη δεν έχει βγει απόφαση από το δικαστήριο. Εντούτοις συνεχίζεται ο πλειστηριασμός να γίνεται κανονικά. Αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο, παράτυπο και παράνομο. Επίσης και χθες (σημ. προχθές) το μεσημέρι κάναμε ασφαλιστικά μέτρα και ζητούσαμε από το δικαστήριο να πάρει μία αναβολή, έστω δύο μήνες μία παράταση χρόνου για να μπορέσουμε και εμείς να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ήταν αρνητικοί με αποτέλεσμα σήμερα (σημ. χθες) να βρισκόμαστε σε αυτή την πολύ δύσκολη θέση».
Μετά από εντάσεις και αντεγκλήσεις λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι αποχώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι καθώς και η ίδια η συμβολαιογράφος η οποία έκλεισε το γραφείο της, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί εάν η ίδια θα υπογράψει στο τέλος της διαδικασίας επικυρώνοντας τον πλειστηριασμό.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου Γιώργος Δούνιας ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραχωρήσει το ακίνητό του στην τράπεζα
«Δεν αφήνω το ακίνητο στην τράπεζα»
Ο κ. Δούνιας πάντως, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να αφήσει το ακίνητό του στα χέρια της τράπεζας και είπε χαρακτηριστικά:
«Εμείς δηλώνουμε ρητά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω το ακίνητο και το κατάστημα στα χέρια της τράπεζας, θα εξαντλήσω όλα τα μέσα είτε νομικά είτε κινηματικά. Είμαστε εδώ και θα είμαστε όσο χρειαστεί και δεν υπάρχει περίπτωση να βγω έξω από το κατάστημά μου. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας γιατί η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, μετά από εμένα έρχονται εκατοντάδες πλειστηριασμοί που θα γίνονται με αυτό τον τρόπο και δυστυχώς θα δούμε πρωτοφανείς εικόνες και στην πόλη μας και σε όλη την χώρα. Ένα κατάστημα έχω και με αυτό βιοπορίζομαι και η οικογένεια και οι γονείς μου και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα. Μας έχει χτυπήσει η κρίση, στην αρχή του δανείου το εξοφλούσαμε όσο μπορούσαμε, αλλά έχει μείνει ένα υπόλοιπο αρκετά μεγάλο ποσό το οποίο δεν μπορούμε να το αποπληρώσουμε. Θέλουμε να γίνει μία διαγραφή, κάτι για να μπορέσουμε και εμείς να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους».