Υλικά συνταγής
500γρ. φάβα
4 κρεμμύδια
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1500ml. νερό
αλάτι
πιπέρι
για το σερβίρισμα
½ κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
λίγο μαϊντανό
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
Μουλιάζουμε για 30 λεπτά τη φάβα σε κρύο νερό. Πετάμε το νερό και ξεπλένουμε την φάβα.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την φάβα και το νερό και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φάβα, ανάλογα με το πόσο βραστερή είναι.
Ξαφρίζουμε τους αφρούς που βγάζει κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
Μόλις μαλακώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την κάνουμε κρέμα με τη βοήθεια ενός ραβδομίξερ ή περνώντας την λίγη-λίγη από μούλτι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέσα στη φάβα και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις τρίβουμε με αλάτι και ξύδι. Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε βάζοντας στο κέντρο της φάβας κρεμμύδι με μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.