Συστατικά
500 gr άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
3 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
4 κ. σούπας βρώμη αλεσμένη
2 κ. σούπας φρέσκια ρίγανη
3 κ. σούπας φρέσκος άνηθος
αλάτι, πιπέρι
1/2 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1/4 φλ. κολοκυθάκι τριμμένο
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
ντομάτα, αγγούρι, γιαούρτι, πίτες για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά και ζύμωσέ τα ελαφρώς, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάσε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, περίπου τριών εκατοστών, και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
Ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τους πλευρά στα μισά του χρόνου.
Σέρβιρε με ψιλοκομμένη ντομάτα και αγγούρι, με γιαούρτι για ντιπ ή τυλιγμένα σε πίτα.
Πηγή