750 γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ελαιόλαδο
3 μεγάλες πιπεριές
2 μεγάλες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
Όλοι γνωρίζουμε το σπετσοφάι. Μας αρέσει, το λιγουρευόμαστε συχνά, αλλά δεν το πολυπροτιμάμε γιατί είναι φαγητό βαρύ και λιπαρό. Βέβαια, όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, το να μη στερούμαστε τίποτα δε θέλει κόπο αλλά τρόπο. Κι εμείς εδώ στο supersyntages.gr ξέρουμε τον τρόπο να μαγειρεύουμε πιο ελαφριά ώστε να τρώμε χωρίς –πολλές- τύψεις. Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή για σπετσοφάι πιο ελαφρύ αλλά εξίσου νόστιμο.
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι που έχουμε χοντροκόψει (για πιο ελαφριά γεύση σωτάρουμε με λίγο νεράκι κι όχι με ελαιόλαδο).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τις πιπεριές με το κρασί (δεν το τηγανίζουμε το λουκάνικο όπως συνηθίζεται, κάνοντας έτσι τη γεύση του πιο ελαφριά. Επίσης προτιμάμε μοσχαρίσιο από χοιρινό λουκάνικο, που έχει πιο ελαφριά γεύση).
Αφήνουμε λίγο να βράσει για να πιει τον ζωμό.
Στη συνέχεια τρίβουμε τις ώριμες ντομάτες και τις προσθέτουμε κι αυτές μαζί με το σκόρδο (εμείς προτιμάμαμε σε σκόνη αλλά η απόφαση είναι δική σας), αλατοπίπερο και πάπρικα.
Καλύπτουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν κατέβει αρκετά η σάλτσα, δοκιμάζουμε τα μπαχαρικά της και πριν απομακρύνουμε από τη φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Το λάδι που δεν έχει μαγειρευτεί κάνει το φαγητό και πιο ελαφρύ και το κυριότερο πιο υγιεινό, οπότε προτιμάμε να το βάζουμε στο τέλος.
Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικό αν και μπορεί άνετα να σερβιριστεί σαν μεζές μόνο του.
Πηγή