Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
1 φλιτζ. καρύδια
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
για το σιρόπι
1½ φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό
για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
6½ κ.σ. κάστερ πάουντερ
8 κ.σ. ζάχαρη
λίγα καρύδια
Διαδικασία συνταγής
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και μια φλούδα λεμονιού προαιρετικά, να βράσουν περίπου για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Αλείφουμε ένα ταψί Νο32 με λαδάκι ή βούτυρο και περιχύνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 20 λεπτά.
Σιροπιάζουμε τη ζύμη μας, να είναι το σιρόπι κρύο και το παντεσπάνι ζεστό.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε την κρέμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με καρύδια. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
Προαιρετικά στο σερβίρισμα μπορούμε να βάλουμε και σαντιγύ πάνω από την κρέμα