Υλικά συνταγής
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο στη μέση
20 τοματίνια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλα κλαδάκια δενδρολίβανο
1 γλυκολέμονο (ο χυμός του)
2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε σε ξύλο κοπής τα κοτόπουλα ή σε λαδόκολλα καρυκεύουμε με αλάτι, μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου και τα κλαδάκια από το δενδρολίβανο. Χτυπάμε τα κοτόπουλα με μπάτη κρέατος ή αν δεν έχουμε με κάτι βαρύ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρο αν δεν μας αρέσει πολύ η μυρωδιά και λιωμένο αν θέλουμε να έχουμε πιο έντονη γεύση) και τα κοτόπουλα.
Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρνώντας ενδιάμεσα μέχρι να ροδίσουν καλά και προς το τέλος σβήνουμε με το χυμό λάιμ. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο για να μην κρυώσουν.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προς το τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα φύλλα βασιλικού.
Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες και τα σερβίρουμε μαζί με τα τοματίνια περιχύνοντας με τους χυμούς που έχουν μείνει στο τηγάνι.