1 ½ κιλό ψάρια (μπακαλιάρο ή φαγκρί ή χελιδονόψαρα ή δράκαινα ή σκορπιομάνα κ.α)-όσο πιο πολλά είδη χρησιοποιήσουμε, τόσο το καλύτερο
5 μαγάλα καρότα
1 ρίζα σέλινο ( και την ρίζα-βολβό και τα φύλλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 μεγάλες πατάτες (την 1 πατάτα την τρίβουμε στον τρίφτη για να χυλώσει η σούπα)
2/3 της κούπας λάδι
1-2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
• Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ψάρια μας να βράσουν για 15-20 λεπτά, με προσοχή να μη διαλυθούν
• Μετά το βράσιμο των ψαριών, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα
• Το ζουμί το στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα κόκκαλα του ψαριού
• Στο ζουμί αυτό ρίχνουμε τα λαχανικά μας, τις πατάτες, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη πατάτα και νερό, αν χρειαστεί
• Τα βράζουμε όλα μαζί για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
• Στο τέλος, και πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας από τη φωτιά, ρίχνουμε τα καθαρισμένα ψάρια και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών
• Αν θέλουμε τη σούπα μας βαλουτέ, περνάμε όλα τα λαχανικά μας από το μπλέντερ
Η πεντανόστιμη σουπίτσα μας είναι έτοιμη!
Πηγή