tromaktiko: Ταϊλάνδη: Η τραγική είδηση που έμαθε γιατρός που έσωσε τα παιδιά βγαίνοντας από το σπήλαιο

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ταϊλάνδη: Η τραγική είδηση που έμαθε γιατρός που έσωσε τα παιδιά βγαίνοντας από το σπήλαιο



Τραγική ιστορία για τον ήρωα που βγήκε τελευταίος από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη...


– Ματαίωσε τις διακοπές του για να σώσει τα εγκλωβισμένα παιδιά και τον προπονητή τους – Όταν βγήκε από τα σπήλαιο του ανακοίνωσαν ότι πέθανε ο πατέρα τους

Ένας Αυστραλός γιατρός, ο οποίος φρόντισε την ποδοσφαιρική ομάδα των ανήλικων Ταϊλανδών που παρέμειναν επί τουλάχιστον 15 μέρες εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένο σπήλαιο, πληροφορήθηκε μόλις βγήκε από αυτό το θάνατο του πατέρα του.

Ο Ρίτσαρντ Χάρις, ένας διακεκριμένος γιατρός και δύτης, συμμετείχε στη δραματική διάσωση των παιδιών έπειτα από αίτημα ειδικών και λέγεται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος, ο οποίος εξήλθε χθες Τρίτη από το πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Ο «Χάρι» όπως είναι γνωστός στη διεθνή κοινότητα σπηλαίων, ματαίωσε τις προγραμματισμένες διακοπές του για να μεταβεί στη βόρεια Ταϊλάνδη ως μέλος της διεθνούς ομάδας που επιχείρησε να απεγκλωβίσει τα παιδιά από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή και τόλμησε να καλύψει μια απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων στο πλημμυρισμένο σπήλαιο για να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στα 12 παιδιά και στον προπονητή τους.

Το δίκτυο ABC μετέδωσε ότι ήταν ο Χάρις ο οποίος αποφάσισε με ποια σειρά θα μεταφερθούν εκτός σπηλαίου τα παιδιά.

Σύμφωνα με το δίκτυο, ο Χάρις, μέλος μιας 20μελούς αυστραλιανής ομάδας, βγήκε τελευταίος από το σπήλαιο ενώ τα παιδιά βρίσκονταν ήδη στο νοσοκομείο.

Αλλά ενώ η διάσωση είχε αίσιο τέλος, ο αναισθησιολόγος με έδρα του την Αδελαΐδα πληροφορήθηκε την είδηση για τον χαμό του πατέρα του.

«Με μεγάλη μου λύπη επιβεβαιώνω ότι ο πατέρας του Χάρι πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά την επιτυχή διάσωση (των παιδιών και του προπονητή τους) στην Ταϊλάνδη», δήλωσε ο Άντριου Πίαρς, ο επικεφαλής της υπηρεσίας παροχής ιατρικής βοήθειας SAAS MedSTAR, όπου εργάζεται ο Χάρις.

«Μίλησα με τον Χάρι. Αυτή είναι σαφώς μια περίοδος θλιβερή για την οικογένεια Χάρις, μεγεθυμένη από τις σωματικές και ψυχικές απαιτήσεις της εξαιρετικά σύνθετης αλλά τελικώς επιτυχημένης επιχείρησης διάσωσης αυτής της εβδομάδας».

Η αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ εξήρε τον Χάρις χαρακτηρίζοντάς τον «αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης διάσωσης». Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να τιμήσει επισήμως όλους τους Αυστραλούς που πήραν μέρος στην επιχείρηση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!