1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό λεμόνι – από περίπου 6 λεμόνια
½ φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι νερό – ιδανικά φιλτραρισμένο
Οδηγίες: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη με το νερό και βάζετε να βράσει το μείγμα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει σιρόπι. Στη συνέχεια αφαιρέστε το ζεστό σιρόπι με προσοχή από το μάτι της κουζίνας και αφήστε το σε ασφαλές σημείο να κρυώσει.
Σε μια κανάτα ανακατεύετε το χυμό λεμόνι, 3 φλυτζάνια κρύο νερό και προσθέτετε στο τέλος το σιρόπι, δοκιμάζοντας ώστε να πετύχετε τη γλυκύτητα που επιθυμείτε. Προσθέστε πάγο – ιδανικά τριμμένο – και 2-3 φιλαράκια δυόσμο ή μέντα και σερβίρετε.
Χρήσιμα tips:
Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με μέλι και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.
Προσθέστε λίγο ξύσμα από φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ. Προσθέτει στα οφέλη και ταιριάζει υπέροχα με το λεμόνι!
Πηγή