Υλικά συνταγής
500γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στα τρία ή κοκτέιλ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες περασμένες στο μούλτι
1 κ.σ. ντοματοπελτές
½ φλιτζ. νερό ή ζωμός λαχανικών
¼ φλιτζ. βότκα
2 κ.σ. μαϊντανός
3 κ.σ. ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
½ κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε σε τηγάνι τα λουκάνικα μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με τη βότκα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι (κόκκινο και μαύρο) και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τον μαίντανό. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.