tromaktiko: Οι ολόσωμες φόρμες είναι στη μόδα!

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Οι ολόσωμες φόρμες είναι στη μόδα!



Από τη Μαρία Καλοπούλου
Οι ολόσωμες φόρμες δημιουργούν αναμφίβολα ένα εντυπωσιακό ντύσιμο για κάθε περίσταση...
. Ρούχο ευέλικτο, ανάλογα με το στιλ του αλλά και με τα αξεσουάρ που θα συνδυαστεί, μπορεί να μεταμορφωθεί πλήρως. Ανακαλύψτε ποιο είναι το κατάλληλο σχέδιο ολόσωμης φόρμας για τον σωματότυπο σας, καθώς και μερικά στιλιστικά μυστικά για υπέροχες εμφανίσεις.

Η ολόσωμη φόρμα αποτελεί από μόνο της ένα ολοκληρωμένο σύνολο, όπως συμβαίνει και με το φόρεμα. Ωστόσο, πολλές γυναίκες την αποφεύγουν, διότι συχνά δεν είναι σίγουρες για την επιλογή της, τελικά μπορεί να μην τις κολακεύει και ο συνδυασμός με λάθος αξεσουάρ, ενδέχεται να αποβούν… μοιραία.

Επιλέγοντας όμως το ιδανικό κόψιμο, μια ολόσωμη φόρμα μπορεί να σας κάνει εκθαμβωτική. Δείτε πώς να επιλέξετε ένα jumpsuit, όπως αλλιώς αποκαλούνται, ανάλογα με την περίσταση και με τι παπούτσια ή αξεσουάρ να το συνδυάσετε.

Μυστικά για επιλέξετε την τέλεια ολόσωμη φόρμα για τον σωματότυπό σας
Ολόσωμες φόρμες ανάλογα με το ύψος
Οι ψηλές γυναίκες θα πρέπει να επιλέγουν ολόσωμες φόρμες με φαρδιά και μάξι μπατζάκια.

Από την άλλη μεριά, οι πιο κοντές γυναίκες είναι προτιμότερο να επιλέξουν κάποια εφαρμοστή ή στενή ολόσωμη φόρμα μέχρι τον αστράγαλο ή λίγο πιο πάνω, ενώ, προτιμότερο είναι να επιλέξετε μία μονόχρωμη. Το συγκεκριμένο σχέδιο και η μονοχρωμία δείχνουν τη σιλουέτα πιο ψηλή.

Ανάλογα με το μέγεθος στήθους
Αν το χαρακτηριστικό του σώματος σας είναι το μεγάλο στήθος, επιλέξτε μια γυναικεία ολόσωμη φόρμα που είναι φαρδιά στη μέση. Στη συνέχεια προσθέστε μια λεπτή ζώνη για να την τονίσετε κι έτσι θα κάνετε τη σιλουέτα σας να δείχνει πιο μακριά.

Εντυπωσιακή επιλογή αποτελεί και η ολόσωμη φόρμα με βαθύ V ντεκολτέ. Είναι ιδανική για μικρόσωμες γυναίκες, αφού προσθέτει ύψος, αλλά μπορεί να φορεθεί και από τις υπόλοιπες. Καλό θα είναι βέβαια να αποφεύγετε τις στράπλες φόρμες διότι δεν παρέχουν την απαραίτητη στήριξη σε ένα βαρύ στήθος.

Επίσης, αν δεν θέλετε να τονίσετε περισσότερο το στήθος σας διακινδυνεύοντας μια υπερβολική εικόνα, αποφύγετε τις ολόσωμες φόρμες με φαρδιές τιράντες ή halter necks. Τα σχέδια αυτά είναι κατάλληλα για τις γυναίκες με μικρό στήθος, που θέλουν να το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο.

Αν το πρόβλημα είναι η κοιλιά
Για να κρύψετε την κοιλίτσα επιλέξτε μια ολόσωμη φόρμα τύπου μπουφάν. Πρόκειται για το σχέδιο που διαθέτει λάστιχο. Η λεπτομέρεια αυτή τείνει να τραβήξει την προσοχή μακριά από την κοιλιά και να κάνει τα πόδια να δείχνουν μακρύτερα.

Σωματότυπος κλεψύδρα
Στις γυναίκες με σωματότυπο κλεψύδρα ταιριάζουν οι εφαρμοστές, αλλά όχι υπερβολικά κολλητές ολόσωμες φόρμες. Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και οι ντραπέ.

Σωματότυπος αχλάδι
Αν διαθέτετε μεσογειακή σιλουέτα με έντονες καμπύλες στην περιφέρεια ή σωματότυπο αχλάδι, επιλέξτε μια ολόσωμη φόρμα που να μην κολλάει στην περιοχή των γλουτών. Με αυτό τον τρόπο δεν θα τους τονίσετε.

Φορέστε καλύτερα ένα σχέδιο ολόσωμης φόρμας που να τονίζει τη λεπτή μέση σας, όπως για παράδειγμα μια ολόσωμη φόρμα παντελόνα ή τύπου σαλβάρι. Αυτού του τύπου οι ολόσωμες φόρμες κολακεύουν κάθε σώμα και δημιουργούν μια κομψή εμφάνιση με λεπτότερη μέση, που σας κάνει να φαίνεστε ψηλότερη.

Σωματότυπος μήλο
Η ολόσωμη φόρμα με πτυχώσεις στο ντεκολτέ είναι μια πολύ καλή επιλογή για έναν σωματότυπο μήλο, αφού τραβάει την προσοχή στο μπούστο, απομακρύνοντας την από την κοιλιά.

Εντυπωσιακές είναι επίσης οι ολόσωμες φόρμες που καλύπτουν με το σχέδιο τους την περιοχή της κοιλιάς. Εναλλακτικά, για να κολακεύσετε μια σιλουέτα με γεμάτο κορμό φροντίστε να τονίσετε τα λεπτά πόδια σας. Επιλέξτε λοιπόν μια ολόσωμη φόρμα με στενά μπατζάκια τύπου cigarette.

Σωματότυπος σωλήνας
Για τις γυναίκες με σώμα σωλήνα, δηλαδή χωρίς ιδιαίτερες καμπύλες, ιδανικές είναι οι πολύ στενές ολόσωμες φόρμες και το ολόσωμο σορτς. Επίσης, μια φόρμα που διαθέτει κοψίματα στα πλάγια της μέσης ή είναι διακοσμημένη με μια ζώνη, δημιουργεί την ψευδαίσθηση των καμπυλών και κάνει το σώμα πιο θηλυκό.

Τέλος, επιλέγοντας μια ολόσωμη φόρμα με φαρδιά μπατζάκια τύπου παντελόνας, μπορείτε να κάνετε μια ψηλόλιγνη σιλουέτα να δείχνει εκθαμβωτική.

Γενικές συμβουλές
- Όπως τα φορέματα, έτσι και οι γυναικείες ολόσωμες φόρμες διατίθενται σε πολλά διαφορετικά σχέδια ιδανικά τόσο για casual, sport ή χαλαρές εμφανίσεις, όσο και για βραδινές και επίσημες. Επομένως πριν αγοράσετε μία ολόσωμη φόρμα, καλό θα είναι να σκεφτείτε τις ανάγκες σας και πώς θα την συνδυάσετε.

- Μπορείτε να αποκτήσετε ένα πασπαρτού σχέδιο ολόσωμης φόρμας που φοριέται όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Συνήθως πρόκειται για ένα απλό στιλ, σε βασικό χρώμα, όπως το λευκό ή το μαύρο. Ανάλογα με τα αξεσουάρ και τα παπούτσια που θα το συνδυάσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό casual ή βραδινό ντύσιμο.

- Τα σχέδια ολόσωμης φόρμας που είναι στενά στην περιοχή της μέσης και ανοίγουν προς τα κάτω είναι συνήθως τα πιο κολακευτικά.

- Για τις βραδινές εμφανίσεις ή για ένα γάμο – βάπτιση επιλέξτε μια κομψή και καλοραμμένη ολόσωμη φόρμα που κολακεύει τη σιλουέτα σας.

- Για μια καθημερινή απλή εμφάνιση επιλέξτε μια άνετη και χαλαρή εκδοχή με λάστιχο ή κορδόνι στη μέση.

- Ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελούν και οι τζιν ολόσωμες φόρμες. Υπάρχουν σχέδια ιδανικά για ένα εντυπωσιακό βραδινό ντύσιμο και κάποια πιο casual για να φορεθούν στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

- Από την άλλη μεριά, οι φλοράλ ολόσωμες φόρμες, που είναι διακοσμημένες με μεγάλα ή μικρά λουλούδια κάθε λογής, διαθέτουν ένα πιο ανάλαφρο και ξεχωριστό ύφος

Πώς να φορέσετε μια ολόσωμη φόρμα
1. Αν είναι η πρώτη φορά που φοράτε ολόσωμη φόρμα, επιλέξτε ένα απλό σχέδιο σε μαύρο ή άσπρο χρώμα. Τα συγκεκριμένα χρώματα είναι πιο εύκολο να συνδυαστούν και αποτελούν μια πιο ασφαλή επιλογή.

2. Αν όμως είστε πιο τολμηρή, δοκιμάστε μια έντονη χρωματικά ολόσωμη φόρμα σε σκούρο μπλε, ροζ, κόκκινη ή λαδί απόχρωση.

3. Επιλέγοντας μαύρες ολόσωμες φόρμες μπορείτε να κάνετε το σώμα σας να δείχνει λεπτότερο.

4. Απογειώστε ένα ντύσιμο με ολόσωμη φόρμα και κάντε το πιο σέξι φορώντας ψηλοτάκουνα πέδιλα.

5. Μια ολόσωμη φόρμα συνδυασμένη με sneakers, είναι τέλεια για casual εμφανίσεις.

6. Οι ολόσωμες φόρμες με φαρδιά μπατζάκια, τύπου παντελόνας, απογειώνονται όταν συνδυαστούν με ψηλοτάκουνες γόβες και ένα σακάκι. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό και εντυπωσιακό ντύσιμο.

7. Τα σχέδια στις ολόσωμες φόρμες εργασίας – τύπου σαλοπέτας, μπορούν να φορεθούν με μπλουζάκι, crop top ή πουκάμισο από μέσα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.

8. Η επιλογή μιας ολόσωμης φόρμας με print είναι ιδιαίτερη. Το συγκεκριμένο σχέδιο τείνει να τραβήξει την προσοχή μακριά από τις ατέλειες ενός σώματος.

9. Ολοκληρώστε το ντύσιμο με ολόσωμη φόρμα φορώντας μοντέρνα αξεσουάρ. Τα κοσμήματα, τα παπούτσια, οι ζώνες ή η τεχνική του layering (με ζακέτα, μπουφανάκι κ.λπ) οδηγεί σε ένα εντυπωσιακό look.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!