σταθερή θερμοκρασία για όσο το δυνατόν περισσότερο και όχι να το βάζετε-βγάζετε στο ψυγείο κάθε φορά που σερβίρετε ένα ποτήρι.
Ένα κρασί που πρέπει να σερβίρεται δροσερό (πχ ένα λευκό κρασί) σίγουρα θα ζεσταθεί αν το έχετε για πολύ ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ανοίξετε το μπουκάλι και το αδειάσετε αμέσως στα ποτήρια δεν υπάρχει θέμα. Αλλά αν σερβίρετε μόνο το μισό και κρατήσετε το υπόλοιπο για αργότερα, καλό είναι να το διατηρήσετε δροσερό μέσα σε μια σαμπανιέρα ή να το ξαναβάλετε αμέσως στο ψυγείο, πριν προλάβει να αλλάξει θερμοκρασία.
Όσον αφορά στο ερώτημα αν είναι κατάλληλο για κατανάλωση το κρασί που παγώνει-ξεπαγώνει και μετά ξαναπαγώνει, σίγουρα ναι! Δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως συμβαίνει με το φαγητό. Μπορεί να μην είναι το ιδανικό αλλά σίγουρα μπορεί να καταναλωθεί.
Πηγή