tromaktiko: Νώντας Βρεττός: Τα «Τσαλακωμένα και ασιδέρωτα στιχάκια» που συγκλονίζουν από έναν χαρισματικό άνθρωπο

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Νώντας Βρεττός: Τα «Τσαλακωμένα και ασιδέρωτα στιχάκια» που συγκλονίζουν από έναν χαρισματικό άνθρωπο



"Καράβι έχω την ζωή
πορεία μου τον χρόνο
λοστρόμοι τα προβλήματα
κατάρτι μου τον πόνο..."

Ο Νώντας Βρεττός, γέννημα θρέμμα του αρχαιότερου δήμου της Ελλάδας, του δήμου Αχαρνών, ένας χαρισματικός και χαμογελαστός άνθρωπος, αγαπητός σε όλη την περιοχή των Αχαρνών και όχι μόνο, έφτιαξε ένα βιβλίο με...
τραγουδοποιήματα ψυχής που καθηλώνει.

Στα «Τσαλακωμένα και ασιδέρωτα στιχάκια» ο Νώντας έχει κάνει την προσωπική του κατάθεση ψυχής. Ποιήματα για την αγαπημένη του πόλη, στίχοι για τον έρωτα, τη φύση και τα θεία αλληλοδιαδέχονται το ένα το άλλο, με λυρισμό και απρόσμενη αλήθεια.

«Μέσα από τα ποιήματά του ανακαλύπτει κανείς την αγάπη του για την πατρίδα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις Αχαρνές. Ο Νώντας υμνεί την ομορφιά της φύσης, μ΄έναν έντονο λυρισμό, μιλά με σεβασμό και δέος για καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει πολλά στο τραγούδι.Έντονη είναι η λατρεία του για τα θεία και η βαθιά και αληθινή πίστη του στον θεό διατρέχει όλα του τα έργα», τόνισε η κα Γκίκα στη παρουσίαση του βιβλίου που έγινε τον περασμένο Οκτώβρη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Αχαρνές.

«Η ζωή μου και οι άνθρωποι με τους οποίους έζησα και ζω και οι σχέσεις που είχα μαζί τους, με ανάγκασαν να βγάζω τον κρυμμένο μου εαυτό. Μαζί με τις εικόνες των ονείρων μου, να βάζω τις λέξεις που πρέπει τη μια δίπλα στην άλλη, για μια φωτογραφία κι ένα συναίσθημα τυπωμένο με γράμματα γεμάτα νότες» αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του βιβλίου του.


Ένα βιβλίο των εκδόσεων "Κύμα" που θα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας αλλά και διαδικτυακά στα eshop και αξίζει να το βάλετε στις βιβλιοθήκες σας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!