Το μυστικό είναι να μη λιώσουμε τις γαρίδες και...
σχηματίσουμε έναν πολτό, αλλά ένα χοντροθρυμματισμένο μείγμα όπου θα νιώθουμε τις γαρίδες στο δόντι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις οικονομικότερες γαρίδες της αγοράς, χωρίς να χάσουμε σε άρωμα και γεύση!
Υλικά
600 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες (περίπου 1 κιλό ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουτ. σούπας ούζο
1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
1 αυγό
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμειχθούν αλλά να μη λιώσουν οι γαρίδες. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30 - 40 γρ. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή