tromaktiko: Έφτασε το «ασημένιο βέλος» κάτω από άκρα μυστικότητα! Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Έφτασε το «ασημένιο βέλος» κάτω από άκρα μυστικότητα! Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες



Κάτω από απόλυτη μυστικότητα έφτασε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 25.08.2018 το «ασημένιο βέλος»...
- Το τρένο που θα κάνει πρεμιέρα στην ΔΕΘ και θα κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη να μοιάζει... παιχνιδάκι!
- Αφίχθη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης ταξιδεύοντας από Ιταλία και μέσω Σκοπίων - Θα «πιάνει» μέχρι και 200 χιλιόμετρα την ώρα
- Ξεκινούν άμεσα τα δοκιμαστικά δρομολόγια και μετά έρχεται η ώρα του «κόκκινου βέλους»!
- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την άφιξη
Η ιταλική εταιρεία Ferrovie στην οποία ανήκει εδώ και καιρό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «έριξε» στις ράγες ένα υπερσύγχρονο τρένο! Το ασημένιο βέλος που θα έχει τη δυνατότητα -όταν ολοκληρωθούν και τα έργα υποδομής- να κάνει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 μόλις ώρες.

Το «ασημένιο βέλος» που επιλέχθηκε από την ιταλική «Ferrovie dello Stato» (FS), ξεκίνησε το ταξίδι του πριν τρεις ημέρες και τα ξημερώματα του Σαββάτου, 25.08.2018, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης ταξιδεύοντας από Ιταλία και μέσω Σκοπίων.

Το τρένο που έρχεται «για να συναγωνιστεί τα αεροπλάνα» όπως λένε στον ΟΣΕ πέρασε τα μεσάνυχτα από την Ειδομένη. Εκεί, το… υποδέχθηκαν ο τοπικός σταθμάρχης και οι υπάλληλοι κι αφού τακτοποιήθηκαν τα τυπικά , μιας και πρώτη φορά έμπαινε σε ελληνικό έδαφος ξεκίνησε για την Θεσσαλονίκη.

Από την συμπρωτεύουσα, θα κινηθεί ξανά στις 8 του Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Στόχος, να κάνει δοκιμαστικά την διαδρομή Θεσσαλονίκη – Κατερίνη και σταδιακά στην συνέχεια να μπει στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!