tromaktiko: Κισάμου Αμφιλόχιος: ''Ο Θεός είναι αγάπη και μόνον αγάπη''

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Κισάμου Αμφιλόχιος: ''Ο Θεός είναι αγάπη και μόνον αγάπη''



Σε ένα από τους αρχαιότερους Ναούς της Κρήτης, τον Ι. Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, (κτίσμα 6ου αιω.), γνωστό και ως...
Ροτόντα μοναδική στην Κρήτη, στην Επισκοπή Κισάμου, έδρα του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρα Μελχισεδέκ, Επισκόπου Κισάμου, τελέστηκε Ιερά Παράκληση και ευλογία των καρπών της γής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, συμπροσευχομένων των Ιερών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ανατολικής Κισάμου και εκατοντάδων πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Στον λόγο του ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε εις τον συμβολισμό του ιερού ετούτου Ναού, ο οποίος όπως σημείωσε: «πολύτιμη κληρονομιά και πλούτος αδαπάνητος οριοθετεί και φωτίζει την πορεία και την ευθύνη του δικού μας χρέους, έναντι της ιστορίας και των επερχόμενων γενεών».

Αναφέρθηκε, επίσης, εις τα τραγικά γεγονότα της φονικής λαίλαπας εις την Αττική, τον πόνο και την οδύνη που «συνέχει όλους μας» και κάλεσε σε «συστράτευση προσευχής και εκστρατεία έμπρακτης αγάπης και αρωγής προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας», σημειώνοντας πως: «…ο Θεός είναι αγάπη και μόνον αγάπη. Οι επί του Σταυρού ανοιχτές αγκάλες Του αγκαλιάζουν το γένος των ανθρώπων και τον κόσμο όλο και παρά τις επίμονες, ανά τους αιώνες, κραυγές των σταυρωτών Του ως και όσων δεν έχουν καταλάβει και συνειδητοποιήσει το μυστήριο της Σταυρωμένης αγάπης, να κατέβει από τον Σταυρό για να αποδείξει, δήθεν, την Θεότητα Του, Εκείνος παραμένει επί του Σταυρού καλώντας όλους μας σε μια κοινή πορεία προς την Σταυρωμένη και Αναστημένη αγάπη», ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, παρακινώντας όλους όπως «… στην δίνη της καθημερινότητας όπου ασφυκτιούμε στον εφιαλτικό στροβιλισμό των συγκρούσεων, των ανατροπών, των αντιθέσεων και των πάσης φύσεως κρίσεων, εντείνουμε την προσευχή μας προς την μεγάλη Μάνα του πόνου, την Παναγία Μητέρα μας, εάν θέλουμε ετούτη η όμορφη περίοδος του Αγίου Δεκαπενταύγουστου να σηματοδοτήσει και την προσωπική μας πνευματική ανάταση και ανακαίνιση».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!