tromaktiko: Μητρετώδης – Κούκλατζης: Τι ποινή θα επιβληθεί στους Έλληνες στρατιωτικούς - Άφωνοι οι δικηγόροι

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Μητρετώδης – Κούκλατζης: Τι ποινή θα επιβληθεί στους Έλληνες στρατιωτικούς - Άφωνοι οι δικηγόροι



Ασφαλείς στις αγκαλιές των συγγενών τους βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί...
Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση τουρκικού δικαστηρίου για την απελευθέρωσή τους.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μετέβη στην Αδριανούπολη, όπου τους παρέλαβε, συνοδεία του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, και μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη..

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει η δίκη των Μητρετώδη – Κούκλατζη θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης, δηλαδή 167 ημέρες.

Η ποινή θα αφορά την παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Στην αποκάλυψη ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι πριν ακόμα υποβάλουν αίτημα αποφυλάκισης προχώρησε χθες η δικηγόρος τους Οζέλ Φελίν.

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Φελίν είπε συγκεκριμένα ότι «πριν ζητήσουν επίσημα την αποφυλάκιση τους, ο Δικαστής ανακοίνωσε την απόφαση του εισαγγελέα ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και δεν θα δικαστούν για κατασκοπεία γιατί δεν υπάρχει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Ο Δικηγόρος Χακάν Γιαλτσιντούγ δήλωσε ξεκάθαρα ότι «ήταν έκπληξη για μας το αίτημα του Εισαγγελέα, Όμως μετά διαπιστώσαμε πως σήμερα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες και γι’ αυτό κατατέθηκε το αίτημα του Εισαγγελέα

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Οζέλ Φελίν και του Χακάν Γιαλτσιντούγ:
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!