tromaktiko: Αξιόπιστες συμβουλές για την εκπλήρωση κάθε στόχου

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αξιόπιστες συμβουλές για την εκπλήρωση κάθε στόχου



Γράφει: Μαρίνα Σίσκου, Φιλόλογος
Θέλετε να υλοποιείτε τα όνειρά σας; Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός με ξεχωριστούς...
στόχους, επιθυμίες και φιλοδοξίες στη ζωή του. Πόσο ανιαρή θα ήταν η ζωή άλλωστε, αν όλες επιζητούσαμε τα ίδια πράγματα. Ανεξάρτητα ωστόσο από τις τυχόν διαφορές που χαρακτηρίζουν τους στόχους μας, υπάρχει μία κοινή αρχή που τους διακρίνει, όσο και αν είναι στη φύση τους, διαφορετικοί:  το κοινό τους στοιχείο είναι η τακτική προς την εκπλήρωση των επιθυμιών μας, καθώς και οι επιλογές που θα μας οδηγήσουν στην πραγματοποίησή τους. Έτσι, ο δρόμος προς την επιτυχία μπορεί να έχει για τον καθένα διαφορετικό τερματισμό, το μονοπάτι  ωστόσο που οδηγεί σε αυτόν δε διαφέρει και τόσο.

Θα διαβάσετε, παρακάτω ορισμένα από τα βήματα που μπορούν να σας οδηγήσουν στην υλοποίηση των επιθυμιών της ζωής σας.

Εξωτερικεύεστε τον στόχο σας
Με την προτροπή να εξωτερικεύσετε κάτι, εννοείται να του δώσετε πραγματική υπόσταση έως ότου αυτό να αποτελέσει, τελικά κομμάτι της ζωής σας. Όσο εντονότερα σκέφτεστε το στόχο σας, τόσο περισσότερο θα επικεντρώνεστε προς την πραγμάτωσή του, αφιερώνοντας περισσότερη ενέργεια και αυξάνοντας τις πιθανότητες ο στόχος αυτός να ευδοκιμήσει.

Τα όνειρά σας δεν πρόκειται να υλοποιηθούν αν παραμείνουν κλειδωμένα στη σκέψη σας. Απαιτείται να τα εξωτερικεύσετε και να τα κάνετε κομμάτι της ζωής σας προκειμένου να τα δείτε να πραγματοποιούνται. Με άλλα λόγια, μεθοδεύεστε τα σχέδιά σας.

Θέστε ξεκάθαρους, εφικτούς στόχους
Όσο πιο σαφείς είναι οι στόχοι σας, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να τους πραγματοποιήσετε, καθώς τότε θα είναι σαφή και ξεκάθαρα τα κίνητρά σας.

Η αβεβαιότητα των στόχων σας και του μελλοντικού σας εαυτού δε μπορούν να διευκολύνουν την πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Απαριθμήστε τους ευκρινείς στόχους που θα θέσετε σε εφαρμογή γιατί ο ανθρώπινος νους και το πνεύμα μας ανταποκρίνονται θετικά στους αντικειμενικούς στόχους.

Διαρκείς υπενθυμίσεις
Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς σας, θα έρχονται στιγμές κούρασης, αμφιβολίας και επιθυμίας για ματαίωση των σχεδίων σας.

Έτσι, χρειάζεται να υπενθυμίζετε διαρκώς στον εαυτό σας τον λόγο που σας οδηγεί σε αυτή την επιθυμία έτσι ώστε να αντεπεξέρχεστε σε αυτές τις στιγμές δοκιμασίας και τις αντιξοότητες.

Τίποτε το αξιόλογο δεν κατακτάται με ευκολία.  Για τον λόγο αυτό, προσπαθήστε να βελτιώσετε τη ζωή σας στο μέλλον υπενθυμίζοντας οι ίδιες στον εαυτό σας το γιατί, όταν έρχονται οι δύσκολες στιγμές.

Πείστε τον εαυτό σας
Αυτή είναι μία συμβουλή που περιστασιακά ακούμε από τις αναγνωρισμένες, επιτυχημένες στον χώρο τους προσωπικότητες. Η αμφιβολία είναι έμφυτο χαρακτηριστικό του ανθρώπου, όπως και η τάση να καλλιεργούμε επικριτικές σκέψεις που μας λένε ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί για τα πολυπόθητα σχέδιά μας.

Μπορείτε ωστόσο να δεσμευτείτε στο να βελτιώσετε τις δυνατότητές σας, να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να πείσετε τον εαυτό σας σχετικά με την ικανότητά σας να καταφέρετε τα σχέδιά σας, καθώς και να ενισχύσετε την πίστη σας στον αγώνα που δίνετε.

Διατηρείτε την πίστη σας
Συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι η επιτυχία δεν πρόκειται να έλθει εν μία νυκτί. Η εκπλήρωση των ονείρων σας είναι μία επίμοχθη διαδικασία και αυτή ακριβώς είναι η πεμπτουσία της έννοιας της προσπάθειας. Δείξτε εμπιστοσύνη στην πρόνοια και την εξέλιξη των πραγμάτων. Κατανοήστε εκ των προτέρων ότι θα υπάρξουν εμπόδια, προτού βιαστείτε να παραιτηθείτε.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!