tromaktiko: Ραγδαίες εξελίξεις: Ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Φλώρου

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις: Ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Φλώρου



Ανατρέπεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας με το οποίο αποφυλακίστηκε πριν...
από λίγες ημέρες ο 39χρονος επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa Hellas Power.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης άσκησε το μεσημέρι της Παρασκευής (31/08/2018) έφεση η οποία οδηγεί σε νέα κρίση.

Είχε προηγηθεί η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, με την οποία αφενός χαρακτήριζε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» το επίμαχο βούλευμα και αφετέρου ζητούσε από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος.

Η παραγγελία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τόνιζε πως σε αυτή την παραγγελία οδηγήθηκε «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον ο εισαγγελέας υπογράμμιζε ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Όλα αυτά , κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του Αριστείδη Φλώρου για την αποφυλάκισή του

«Πλαστή» η ιατρική γνωμάτευση της αποφυλάκισης του Φλώρου
Την ίδια στιγμή τη δικαστική οδό παίρνει και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έγγραφο διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος εδώ και μέρες έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία». Όταν παραληφθεί δε θα διαβιβαστεί στον Ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξετάσει τον Αριστείδη Φλώρο.

Λειτουργικά δε (σ.σ το έγγραφο) ενισχυτικά στην κατεύθυνση της άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, το οποίο φέρει στο φως της δημοσιότητας το documentonews η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το θέμα

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!