1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο βιτάμ
¾ φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
¼ φλ. τσαγιού γλυκό ποτό (λικέρ ή κάποιο γλυκό κρασί) ή κονιάκ
1 βανίλια
5 αυγά
Ας μην κρυβόμαστε μεταξύ μας, είμαστε πολλοί εμείς που λατρεύουμε τη σοκολάτα. Την αγαπάμε σε κάθε μορφή κι αν σκαμπάζουμε και δυο πράγματα από κουζίνα, πάντα βρίσκουμε χρόνο για να φτιάχνουμε σοκολατολιχουδιές. Η σοκολατόπιτα, είναι θεωρώ, μια από τις κορυφαίες εφαρμογές της σοκολάτας. Σας άνοιξε η όρεξη με το που ακούσατε το μαγικό όνομα αυτού του θεσπέσιου γλυκού; Πού να σας πω ότι δε χρειάζεται να ξοδευτείτε σε κανένα ζαχαροπλαστείο ή να ταλαιπωρηθείτε με μίξερ και πολύπλοκες συνταγές. Εμείς εδώ στο supersyntages.gr σας έχουμε την τέλεια συνταγή σοκολατόπιτας. Είναι εύκολη, οικονομική και το κυριότερο; Γίνεται πολύ γρήγορα και με 100% επιτυχία στην κουζίνα σας!
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κακάο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και ένα φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό.
Τέλος βάζουμε το ποτό (για τους πιο συντηρητικούς, καλό είναι το κονιάκ. Αν έχετε κάποιο γλυκό κρασί, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Και κάποιο λικέρ θα μπορούσατε εξίσου να χρησιμοποιήσετε αρκεί να μπορεί να ταιριάξει η γεύση του με τη σοκολάτα).
Από το μίγμα που φτιάξαμε, φυλάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι για το σιρόπιασμα της σοκολατόπιτας, μετά το ψήσιμό της.
Στο υπόλοιπο μίγμα που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη βανίλια, τα 5 αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά πιο πριν σε ένα μπολ, και το αλεύρι. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια.
Όταν το μίγμα έχει πια ομογενοποιηθεί –προσοχή δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ ρευστό-, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Προσοχή στους χρόνους γιατί ο κάθε φούρνος έχει τα μυστικά του.
Αφού βγει η σοκολατόπιτα από το φούρνο, χαράζουμε καλά τα κομμάτια στο ταψί και σιγά σιγά ρίχνουμε το μίγμα του κακάο που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε είτε σκέτη τη σοκολατόπιτα ή με παγωτό (δοκιμάστε με καϊμάκι και θα με θυμηθείτε)
Για τους διαιτούχους που θέλουν να βουτηχτούν σε αυτή τη σο-κόλαση, έχω τη λύση! Χρησιμοποιήστε καστανή ζάχαρη και αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του. Όσο για το παγωτό που θα το σερβίρετε; Κυκλοφορεί πλέον ευρέως παγωτό με στέβια, γευστικότατο. Δοκιμάστε το.
Όσο για τα παιδιά σας; Απλά θα λατρέψουν τη συνταγή!
Πηγή