tromaktiko: Πάτρα: Οι εργασίες και ο σχεδιασμός για την προστασία του έλους της Αγυιάς

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Πάτρα: Οι εργασίες και ο σχεδιασμός για την προστασία του έλους της Αγυιάς



Εργασίες για την βελτίωση της περιοχής της Πλαζ και του παραλιακού δρόμου που οδηγεί σε...
αυτή έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πατρέων.

Οι εργασίες που έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό των οικοπέδων και την διαμόρφωση της ακτής που υπάρχει εκεί έτσι ώστε να μην διαβρώνεται από την θάλασσα, ξεκινούν από την περιοχή της Ρομάντζας και φτάνουν έως το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Πρόκειται για ένα σημείο της περιοχής της Πλαζ το οποίο οδηγεί στην παραλία και που μέχρι πρότινος δεν ήταν σε καλή κατάσταση, δημιουργώντας άσχημες εικόνες στον επισκέπτη, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Πάτρας το καλοκαίρι.

Οι εργασίες αυτές, σύμφωνα με τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής, είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσει η υλοποίηση του σχεδίου που υπάρχει για το Βόρειο Πάρκο και την σύνδεση του με το έλος της Αγυιάς και την Πλαζ της Πάτρας.

Το σχέδιο πάντως που υπάρχει για το έλος της Αγυιάς θα είναι ανεξάρτητο από το Βόρειο Πάρκο, αλλά και τις εργασίες που θα γίνουν για την κατασκευή του βασικού αθλητικού κέντρου των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, στον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που διαχειρίζεται ο Δήμος Πατρέων, με χρηματοδότηση που ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ περιλαμβάνεται στο σκέλος που αφορά σε επενδύσεις για την προστασία εθνικά προστατευόμενων περιοχών που δεν καλύπτονται από φορέα διαχείρισης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Πελοπόννησος" ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία ενός οικολογικού - περιβαλλοντικού χώρου που θα δίνει την δυνατότητα για μαζικό αθλητισμό και αθλητικό περίπατο. Ο σχεδιασμός προβλέπει:

* Τη δημιουργία ξύλινων διαδρόμων περιπάτου (πεζογέφυρες) ύψους ενός μέτρου πάνω από την επιφάνεια του νερού μέσα στην «καρδιά» του έλους.

* Δύο διαδρομές με πατημένο χώμα για μαζική άθληση. Η μία είναι η σημερινή «μικρή» διαδρομή μήκους ενός χιλιομέτρου και η δεύτερη είναι μήκους δύο χιλιομέτρων.

* Ποδηλατοδιαδρομή που θα εκτείνεται από την Κανελλοπούλου (στο ύψος του παλιού κολυμβητηρίου) μέχρι την Πλαζ. Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν περιλαμβάνεται στην αρχική μελέτη που εκπονήθηκε το 2006 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, και επιλέχθηκε για να συνδέσει ποδηλατικά την Πλαζ με τον νέο ποδηλατόδρομο που θα κατασκευαστεί από την Κανελλοπούλου μέχρι την Παπαφλέσσα.

* Χώρος στάθμευσης οχημάτων εκεί που βρίσκονται σήμερα τα υπαίθρια γήπεδα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες που θα έχει το αθλητικό κέντρο άμμου (παλαιό κολυμβητήριο), το οποίο θα κατασκευαστεί για τις ανάγκες των παράκτιων μεσογειακών αγώνων του 2019.

* Κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, φωτισμός, στο έλος και στον περιβάλλοντα χώρο του ενώ θα εκπονηθεί και μελέτη για την πυροπροστασία του.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!