tromaktiko: Τα ενυδατικά τζελ γίνονται η μεγαλύτερη τάση ομορφιάς

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Τα ενυδατικά τζελ γίνονται η μεγαλύτερη τάση ομορφιάς



Από τη Μαρία Καλοπούλου
Και κάθε φορά ο κόσμος της ομορφιάς έχει και κάτι καινούργιο να προτείνει, όπως τη νέα...
μορφή ενυδάτωσης, το ενυδατικό τζελ.

Τι είναι το ενυδατικό τζελ;
Φυσικά δεν μιλάμε  απλά για το γνωστή βαζελίνη, τα νέα τζελ αποτελούν μία νέα μορφή ενυδατικής κρέμας προσώπου, με υφή που μοιάζει με ζελέ, με βάση το νερό, που τους δίνει το όνομά τους.

Ξεκίνησαν από τα ράφια της Κορέας αλλά και γενικότερα της Άπω Ανατολής που οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών τα είχαν κυκλοφορήσει αλλά τώρα έρχονται και στην Ευρώπη και την Αμερική.

Τι υπόσχονται;
Τα ενυδατικά τζελ είναι η υπέρτατη μορφή ενυδάτωσης. Η υφή τους είναι εξαιρετικά ελαφριά, οπότε απορροφώνται εύκολα και γρήγορα, παρέχοντας άμεσα υγρασία στο δέρμα - χωρίς βάρος όπως από μία κρέμα.

Επίσης, παρέχουν ένα προστατευτικό στρώμα κατά της εξάτμισης της υγρασίας. Όπως κάθε καλή ενυδατική κρέμα, περιέχουν συστατικά που ενισχύουν την ενυδάτωση, όπως το υαλουρονικό οξύ (το σούπερ ενυδατικό συστατικό που διατηρεί το 1000 φορές το βάρος του σε νερό).

Για ποιους τύπους δέρματος;
Είναι εξαιρετικά για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα για λιπαρό ή μικτό δέρμα, αφού η ελαφριά υφή δεν επιβαρύνει καθόλου τη λιπαρότητα της επιδερμίδας. Για τα κανονικά ή ξηρά δέρματα ίσως είναι μία καλή λύση για τους πιο ζεστούς μήνες, ενώ ίσως είναι καλύτερα να γυρίσουν σε πιο δυνατή κρέμα τον χειμώνα.

Να χρησιμοποιήσω ένα ενυδατικό τζελ;
Λέμε ναι! Είναι μάλιστα εξαιρετική επιλογή για το καλοκαίρι, ειδικά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Είναι κατάλληλα τόσο για μία ξηρή όσο και μία υγρή ατμόσφαιρα προστατεύοντας κάθε τύπο δέρματος από την αφυδάτωση.

Λόγω της υφής τους αφήνουν την επιδερμίδα μας με μία μεταξένια απαλότητα και με ελαφριά λάμψη. Ταυτόχρονα, μόλις το απλώσουμε δημιουργείται μία δροσερή αίσθηση, ειδικά, αν το φυλάμε στο ψυγείο.

Τα ενυδατικά τζελ αποτελούν και μία καλή βάση πριν το μακιγιάζ, όχι μόνο επειδή στεγνώνουν γρήγορα, αλλά κι επειδή περιέχουν γλυκερίνη - ένα φυσικό συστατικό που διατηρεί το μακιγιάζ περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι μόλις το απλώσετε μπορεί να αισθανθείτε σαν να κολλάει λίγο, αλλά αυτό εξαφανίζεται γρήγορα.

Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό  ή έχετε μικτό δέρμα, θα  θα λατρέψετε την ελαφρότητα ενός ενυδατικού τζελ όλο τον χρόνο. Αν το δέρμα σας είναι κανονικό ή ξηρό χρησιμοποιήστε το τζελ κατά τους θερμότερους μήνες και επιστρέψτε σε μια κλασική κρέμα τον χειμώνα.

Το μόνο μειονέκτημα των ενυδατικών τζελ είναι ότι δεν έχουν ισχυρή αντιγηραντική δράση και καθόλου αντηλιακή προστασία.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!