Υλικά συνταγής
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι...
1 μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή πραλίνα φουντουκιού
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
λιγότερο από 60 λεπτά
ταψί
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 φέτες
Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Λαδώνουμε και τη λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 με 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο. Απλώνουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα του ταψιού. Απλώνουμε μαρμελάδα και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά του. Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε το παντεσπάνι σε 2-3 κομμάτια και να βάλουμε διαφορετικά είδη μαρμελάδας στο καθένα. Το αφήνουμε τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει και έπειτα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν χρησιμοποιούμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι...
1 μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή πραλίνα φουντουκιού
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
λιγότερο από 60 λεπτά
ταψί
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 φέτες
Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Λαδώνουμε και τη λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 με 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο. Απλώνουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα του ταψιού. Απλώνουμε μαρμελάδα και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά του. Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε το παντεσπάνι σε 2-3 κομμάτια και να βάλουμε διαφορετικά είδη μαρμελάδας στο καθένα. Το αφήνουμε τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει και έπειτα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν χρησιμοποιούμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.