4 παντζάρια (περίπου 700 γραμμάρια) ωμά ή έτοιμα βρασμένα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη μαζί με λίγο αλάτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμη
4 κ. σ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο και μερικές φουντίτσες για το γαρνίρισμα
2 κ. σ. ξίδι από κόκκινο κρασί ή βαλσαμικό
50 γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένη με το πιρούνι
5-6 καρύδια, χοντρά κοπανισμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα παντζάρια, χωρίς να τα καθαρίσουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα ξεφλουδίσουμε. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με ελάχιστο νερό. Αν τα θέλουμε λίγο πιο τραγανά δεν τα πολτοποιούμε πάρα πολύ. Ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον άνηθο, το αλάτι και ανακατευτεί το μίγμα ρίχνουμε και τα πολτοποιημένα παντζάρια. Προσθέτουμε τα καρύδια και το επιπλέον ελαιόλαδο και στολίζουμε το μπολ με τις φουντίτσες του άνηθου. Συνοδεύουμε με ωμά λαχανικά κομένα; σε μπαστουνάκια και ψημένες πιτούλες.
Πηγή