tromaktiko: Ισπανικό κοτόπουλο

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ισπανικό κοτόπουλο



Ένα πιάτο γεμάτο από αρώματα και ζωηρά χρώματα που μας ανοίγουν την όρεξη. Η συνταγή είναι από τη...
Σεβίλλη και σερβίρεται είτε απλά με χωριάτικο ψωμί είτε με λευκό ρύζι. Είναι από εκείνες τις συνταγές που σε κάνουν να αναφωνείς «μμμμμμμμμ!!!».

Ισπανικό κοτόπουλο

Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
5 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2-3 φλ. του τσαγιού μελιτζάνες, μόνο την ψίχα, κομμένες σε κυβάκια
1 πατάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1/2 φλ. του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τρόπος παρασκευής

Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τους χυμούς τους και τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία σχετικά πηχτή σάλτσα.

Βάζουμε το μείγμα στο μούλτι και το κάνουμε πουρέ (όσο πηχτό ή πιο αραιό το θέλουμε). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τα μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά.

Στο τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί ή με βρασμένο ρύζι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!