tromaktiko: Πώς επιταχύνεις καθημερινά τη γήρανση του δέρματός σου χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Πώς επιταχύνεις καθημερινά τη γήρανση του δέρματός σου χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι



Το ότι ο χρόνος περνάει είναι κάτι δεδομένο... Το ότι περνάει και όλοι θα γεράσουμε επίσης. Εκείνο όμως που δεν είναι δεδομένο και λανθασμένα εκλαμβάνεται ως τέτοιο, είναι ότι δεν πρόκειται για τον μοναδικό παράγοντα γήρανσης.

Εκτός από το πέρασμα του χρόνου, υπάρχουν μερικές κακές συνήθειες στην αντρική περιποίηση που μπορεί να αποβούν μοιραίες σε πρόσωπο, δέρμα και μαλλιά, επιταχύνοντας τη γήρανσή τους.

Κάνεις καυτό ντους...

Πρόκειται για μια κακή συνήθεια που λίγο – πολύ όλοι έχουν τους χειμερινούς μήνες: να λούζονται και να πλένονται με ζεστό έως καυτό νερό, καταστρέφοντας με τον τρόπο αυτό καταστρέφεις τόσο το PH των μαλλιών, όσο και του δέρματός σου, το οποίο αφυδατώνεις και του προκαλείς ερυθρότητα και κνησμό.

Κάνε ντους λοιπόν με χλιαρό νερό και επίλεξε ένα αφρόλουτρο που να ταιριάζει στα γούστα σου, να είναι ενυδατικό (να μην νιώθεις δηλαδή μετά το δέρμα σου να τραβάει) και να σου προσφέρει αίσθηση δροσιάς και καθαριότητας.

Έχεις υιοθετήσει το man bun

Μπορεί να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στο αντρικό hairstyle τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το man bun ή αλλιώς το να πιάνεις τα μαλλιά σου σε κότσο στην κορυφή του κεφαλιού οδηγεί σταδιακά σε τριχόπτωση. Το διαρκές και δυνατό αυτό πιάσιμο αποδυναμώνει την τρίχα, με αποτέλεσμα να σπάει πιο εύκολα.
Δεν χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα...

Στο 2018 ζούμε και το να απλώνεις ενυδατική κρέμα στο σώμα ή το πρόσωπό σου μετά το μπάνιο για να διατηρήσεις την υγρασία του και να αποφύγεις την ξηρότητα, προς Θεού δεν αποτελεί γυναικεία συνήθεια. Διάλεξε μία που να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας και του δέρματός σου.
... Ή την χρησιμοποιείς, αλλά εντελώς λάθος

«Πώς γίνεται αυτό θα αναρωτηθείς;». Η απάντηση απλή: με βίαιες, βιαστικές κινήσεις και με κατεύθυνση αντίθετη από εκείνη της φοράς της τρίχας σου. Η λύση είναι επίσης απλή: απλώνεις την ενυδατική σου με αργές, απαλές κινήσεις, χωρίς τρίψιμο και φροντίζεις να μην πηγαίνεις κόντρα στην τρίχες σου, αλλά να ακολουθείς την φορά τους. Ουσιαστικά, ενεργείς όπως ακριβώς όταν απλώνεις αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπό σου.
Είσαι vegan

Είτε επειδή θέλεις να αποκτήσεις ένα καθαρό, λαμπερό πρόσωπο, είτε επειδή λυπάσαι τα ζώα, είτε επειδή είναι στη μόδα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος της απόφασής σου ένα πράγμα πρέπει να λάβεις υπόψιν: τη σημασία της κατανάλωσης τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικό θείο και σε σίδηρο για να διατηρήσεις την καλή υγεία των μαλλιών σου. Αυτές οι ουσίες που βρίσκονται σε μια μοσχαρίσια μπριζόλα για παράδειγμα, υπάρχουν επίσης στη σόγια, στο ηλιέλαιο, στα όσπρια, στους ξηρούς καρπούς και στη βρώμη.
Τρως για βράδυ πολύ αργά

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Cell Reports, σημασία δεν έχει μόνο το τι τρως για να αποκτήσεις ένα όμορφο, λαμπερό και υγιές δέρμα, αλλά και το πότε το τρως. Ένα γεύμα αργά τη νύχτα, πριν κοιμηθείς διαταράσσει τον κύκλο λειτουργίας των ενζύμων -ένα απ' αυτά είναι το XPA, που είναι υπεύθυνα για την αποκατάσταση των βλαβών από την υπεριώδη ακτινοβολία. Οι ειδικοί προτείνουν το τελευταίο γεύμα της ημέρας σου να είναι τουλάχιστον τρεις ώρες προτού κοιμηθείς.
Λαμβάνεις στεροειδή

Εκτός από τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και τον κίνδυνο εμφάνισης γυναικομαστία, τα επικίνδυνα αυτά σκευάσματα έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνουν την τριχόπτωση, λόγω της έγχυσης τεράστιων ποσοτήτων τεστοστερόνης στο αίμα τους. Ταυτόχρονα, ελλοχεύει ο κίνδυνος εμφάνισης επιθετικής ακμής -κεραυνοβόλο ακμή την ονομάζουν οι γιατροί- με οξεία κυστική υπερλειτουργία και έντονη διαπύηση, η οποία συνοδεύεται από κακουχία, πυρετό, αρθραλγίες και αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Όσο και να ενυδατώνεις με κρέμες την επιδερμίδα σου, η πραγματική, ωφέλιμη ενυδάτωση για τον οργανισμό σου και την καλή υγεία σου έρχεται από μέσα προς τα έξω. Όταν η επιδερμίδα αφυδατώνεται, χάνει την λάμψη και τη σφριγηλότητά της, ενώ η ξηρότητα την κάνει να δείχνει ρυτιδιασμένη, ειδικά στην περιοχή των ματιών όσον αφορά στο πρόσωπό. Καλό θα ήταν λοιπόν να καταλανώνεις τουλάχιστον 6 ποτήρια νερού την ημέρα.

Δεν φοράς αντηλιακό

Το έχουμε ξαναπεί, στην Ελλάδα ζούμε που έχει ήλιο σχεδόν 360 ημέρες το χρόνο. Επομένως, το να μην αφοράς αντηλιακό το χειμώνα γιατί δεν έχει ήλιο, είναι τουλάχιστον άστοχο. Προτίμησε λοιπόν μία ενυδατική με πλούσια, μη λιπαρή, υφή, που ναι μεν θα κρατά ενυδατωμένο το δέρμα σου, αλλά δεν θα το βαραίνει και θα του επιτρέπει να αναπνέει, χωρίς να ιδρώνει και η οποία θα έχει δείκτη προστασίας που μπλοκάρει τις ακτινοβολίες UVA και UVB. Αν πάλι θέλεις να ακολουθήσεις τον κλασικό, πατροπαράδοτο δρόμο, εφοδιάσου με ένα αντηλιακό προσώπου, που θα ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Scrollάρεις ασταμάτητα στο κινητό

Δεν είναι μόνο η έκθεση στις ακτίνες του ηλίου που προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα σου, αλλά κι εκείνη στην οθόνη του κινητού σου. Ναι, ναι, πολύ καλά διάβασες. Όπως αναφέρουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Μεξικό, το HEV (High-Energy Visible), το χαρακτηριστικό μπλε φως που εκπέμπει το smartphone (παρομοίως το λάπτοπ και η τηλεόραση) είναι το πιο επικίνδυνο από την ηλιακή ακτινοβολία καθώς διεισδύσει πιο βαθιά στις στοιβάδες της επιδερμίδας του προσώπου, αποτρέποντας την αποκατάστασή τους και επιταχύνοντας τη γήρανση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!