εξωτική, αφού φτιάχνεται με γάλα καρύδας, λεμονόχορτο, βανίλια αλλά και ροδόνερο.
Υλικά για 2 άτομα
400 ml γάλα καρύδας
50 ml γάλα
1 λεμονόχορτο,* κομμένο κατά μήκος μέχρι τη μέση
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 λωβός βανίλια
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 φύλλα ζελατίνη
1 κ.γ. ροδόνερο
πέταλα τριαντάφυλλου για τη διακόσμηση
Τρόπος παρασκευής
Σε μπολ βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 20 λεπτά να μουλιάσουν.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας, το γάλα και το λεμονόχορτο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τα στυμμένα τα φύλλα ζελατίνας και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μην δημιουργηθεί αφρός. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ανοίγουμε κατά μήκος τον λοβό βανίλιας και προσθέτουμε τα σποράκια στο μείγμα καθώς και το εκχύλισμα βανίλιας και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή μπολ.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, ώσπου να πήξει η κρέμα.
Βάζουμε μερικά πέταλα από τριαντάφυλλο για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό, βυθίζουμε τα φορμάκια σε ζεστό νερό.
Πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με τα ροδοπέταλα.
Σημείωση: Το λεμονόχορτο μοιάζει με το φρέσκο κρεμμύδι, αλλά έχει έντονη λεμονάτη γεύση. Θα το βρείτε σε καλά σούπερ μάρκετ και σε εξειδικευμένα καταστήματα με προϊόντα Απω Ανατολής. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3-4 φύλλα λουίζας ή 1 κ. γ. λουίζα ξερή, κοπανισμένη (στα μπαχαράδικα).
Πηγή